10.3 C
Ljubljana
30. aprila, 2024

Piščančji paprikaš – preprosta in priljubljena jed

Deli na omrežjih

Piščančji paprikaš je še ena od preprostih jedi, ki ne zahteva posebnega kulinaričnega znanja in je nadvse priljubljena jed vseh tistih, ki obožujemo piščančje meso in okus sladke mlete paprike kot začimbe.

Piščančji paprikaš (Foto: Selma Bizjak)

Potrebujemo (za 4 osebe): 1 kg piščančjega mesa s kostmi in kožo, 1 žlico nevtralnega olja, 2 manjši čebuli, 1 čž paradižnikovega koncentrata iz tube, 1 zvrhano jž sladke mlete paprike, 1 liter vode ali kokošje juhe, sol, sušen majaron, nekaj žlic kisle smetane, 1 jž moke

Priprava:

  1. Na vroči maščobi rumeno opečemo piščančje meso, ki smo ga obrnili s kožo navzdol.
  2. Ko je zlato rumeno, meso umaknemo na krožnik in v vročo maščobo dodamo drobno sesekljani čebuli. Pražimo na nizki temperaturi dokler ne postane mehka in dobi zlato rumeno barvo.
  3. Takrat dodamo paradižnikov koncentrat. Mešamo nekaj minut ter dodamo sladko mleto papriko. Na hitro premešamo in zalijemo z vodo oziroma kokošjo juho.
  4. Dodamo sušen majaron, sol ter piščančje meso, ki smo ga prej umaknili na krožnik.
  5. Piščančje meso mora biti prekrito z vodo.
  6. Na zmernem ognju pokrito in počasi kuhamo (45–60 minut, odvisno od mesa).
  7. Pazimo, da meso ne razpade.
  8. Ko je kuhano, ga odstranimo iz omake.
  9. V skodelici gladko zamešamo moko in kislo smetano.
  10. Med nenehnim mešanjem jo vmešamo v omako, ki jo kuhamo do želene gostote.
  11. Ko je omaka kuhana, vanjo predenemo piščančje meso ter počakamo 15–20 minut, da se sestavine prepojijo.
  12. Postrežemo kot samostojno jed s kruhom, lahko pa kot prilogo ponudimo široke valovite rezance, kuhan krompir ali maslene žličnike.
  13. Kot vsaka enolončnica je tudi piščančji paprikaš najboljši drugi dan.
  14. V hladilniku ga lahko hranimo do 3 dni.
Piščančji paprikaš (Foto: Selma Bizjak)

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ

Deli na omrežjih