11.6 C
Ljubljana
29. marca, 2024

Borovničeva torta iz mletih bučnic

Deli na omrežjih

Potrebujemo (za pekač premera 22 cm):

Za biskvit: 150 g moke, 2 čajni žlički pecilnega praška, 80 g fino mletih bučnih semen Oljarne SAT, 80 g sladkorja, 1 ščepec soli, 2 jajci, 80 ml sončničnega olja, 20 ml bučnega olja Oljarne SAT, 175 ml naravnega pinjenca Pomurskih mlekarn

Za premaz in nadev: 250 g borovničevega pireja ali borovničevega džema, 250 ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, fino mlete bučnice Oljarne SAT za posip

Borovničeva torta iz mletih bučnic (Foto: Selma Bizjak)

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

2. Dno pekača obložimo s peki papirjem, obod pekača pa namažemo z maslom.

3. Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom ter vmešamo fino leta bučna semena.

4. Dodamo še sladkor, ščepec soli ter jajci.

5. Med mešanjem dodamo še sončnično ter bučno olje.

6. Premešamo.

7. Vlijemo še pinjenec in na hitro premešamo.

8. Maso prelijemo v pripravljen pekač.

9. Pečemo 45 minut. Preverimo z lesenim nabodalcem.

10. Torto ohladimo.

11. Medtem stepemo smetano s sladkorjem.

12. Ohlajenemu biskvitu odrežemo vrhnjo plast in ga namažemo z borovničevim pirejem ali džemom.

13. Na koncu pa s pomočjo dresirne vrečke in nastavka nadevamo še stepeno smetano.

14. Čez posujemo fino mleta bučna semena.

Biskvit lahko pripravimo večer preden bomo torto dekorirali. Pečenega ohladimo in zavijemo v pvc gospodinjsko folijo. Drugi dan je namreč biskvit bolj prepojen in mehak.

Torto hranimo v hladilniku največ dva dni.

Borovničeva torta iz mletih bučnic (Foto: Selma Bizjak)

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.

Deli na omrežjih