3 C
Ljubljana
14. decembra, 2024

Bujta repa s pečenico: slastno in zelo nasitno!

Deli na omrežjih

Recept za pravo bujto repo sem podedovala po babici Prekmurki. Recept za to bujto repo pa sem malce obogatila in ji na vrh dodala še pečenico. Obrok za tiste res lačne.

Bujta repa s pečenico (Foto: Selma Bizjak)

Potrebujemo (za 4–6 oseb):

1 kg kisle repe, ½ kg sv. hrbta s kostmi, 3 stroke česna, 1 manjšo čebulo,  200 g prosene kaše, 1 jušno žlico sv. masti, moko za podmet, mleto sladko rdečo papriko, sol, poper, vodo, 4–6 parov pečenic

Bujta repa s pečenico (Foto: Selma Bizjak)

Priprava:

  1. Repo damo v lonec skupaj z mesom in strtim česnom.
  2. Čebulo olupimo, prerežemo na polovico ter narežemo na tanjše rezine. Prepražimo jo na maščobi.
  3. V ponvi spečemo še pečenice.
  4. Ko je repa napol kuhana (približno 30 minut), dodamo proseno kašo, ki smo jo prej oprali. Kuha naj se še 10 minut.
  5. Na sv. masti naredimo prežganje iz moke. Dodamo mleto sladko rdečo papriko in kot zadnjo še predhodno praženo čebulo.
  6. Prežganje s čebulo dodamo k repi in mesu, premešamo in kuhamo še 5 -10 minut.
  7. Solimo in popramo po okusu.
  8. Repo razdelimo v servirne krožnike.
  9. Dodamo par pečenih pečenic.
  10. In postrežemo z domačim, hrustljavim kruhom.

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ

Deli na omrežjih