12.6 C
Ljubljana
3. maja, 2024

Odlična izbira, ko smo v stiski s časom: Pirini tortelini s hitro omako

Deli na omrežjih

Tortelini so odlična izbira, ko nam primanjkuje časa in bi želeli nasitno kosilo. Tokrat sem izbrala pirine s pršutom. Za hitro pripravljeno omako sem izbrala sestavine, ki so pripravljene v nekaj minutah; praženo čebulo, sveže šampinjone, liste mlade špinače ter smetano. Ko pripravljam omake s smetano, raje izberem smetano za stepanje, ker da bolj poln in kremast okus od tiste za kuhanje.

Pirini tortelini s hitro omako (Foto: Selma Bizjak)

Za 2 osebi potrebujemo: 250 g pirinih tortelinov, 1 manjšo čebulo, 150 g svežih šampinjonov, pest mladih špinačnih listov, 100 ml smetane za stepanje (ali za kuhanje), olje, sol, poper

Priprava:

  1. Šampinjone očistimo, operemo in narežemo na lističe.
  2. Čebulo olupimo, prerežemo na pol in narežemo na tanjše rezine.
  3. V ponvi segrejemo olje, popražimo čebulo. Ko postane zlato rjava, jo vzamemo iz ponve in položimo na papirnato brisačko, da popivna odvečno maščobo.
  4. V ponvi na isti maščobi prepražimo nalistane šampinjone, ko spustijo vodo jih solimo. Pražimo nekaj minut.
  5. V slanem kropu po navodilih proizvajalca skuhamo pirine torteline.
  6. K šampinjonom dodamo praženo čebulo in špinačne liste. Premešamo in pražimo 2–3 minute.
  7. Prilijemo smetano. Premešamo in po potrebi solimo.
  8. Kuhane torteline odcedimo in vmešamo v omako. Premešamo.
  9. Dodamo še ščepec popra.
  10. Servirane na krožniku po želji posujemo še z ribanim parmezanom.
Pirini tortelini s hitro omako (Foto: Selma Bizjak)

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ

Deli na omrežjih