21.2 C
Ljubljana
19. maja, 2024

Poletni peresniki – hitro, nasitno in slastno kosilo!

Deli na omrežjih

V poletnem času najraje pripravljam razne hitre omakice za pašto (testenine). Sploh zato, ker imamo na razpolago veliko različne zelenjave, in še hitro in nasitno kosilo lahko pripravimo, ko se z obale morja vrnemo v apartma in smo po navadi vsi lačni.

Pašta (Foto: Selma Bizjak)

Za 2–3 osebe potrebujemo: 250 g peresnikov*, 1 kozarček v olje vloženih artičok (najboljše so tiste, ki imajo dodane začimbe), zavitek češnjevih paradižnikov, nekaj jž rdečega pesta, 1 skodelico mini mozzarell, oljčno olje, svež peteršilj, sol, limeta, pest praženih arašidov

*uporabite lahko katero koli vrsto testenin

Pašta (Foto: Selma Bizjak)

Priprava:

  1. V slanem kropu skuhamo peresnike po navodilih proizvajalca.
  2. Medtem v večji ponvi na oljčnem olju popečemo na pol prerezane češnjeve paradižnike.
  3. Dodamo odcejene artičoke, nekaj žlic rdečega pesta.
  4. Ko so testenine kuhane, jih odcedimo in takoj vmešamo v omako.
  5. Dodamo še pest praženih arašidov, malce parmezana in vse na rahlo premešamo in pustimo 5–10 minut, da se omakica lepo oprime peresnikov.
  6. Serviramo na krožnike, kjer dodamo še nekaj svežega peteršilja, nekaj kroglic mini mozzarelle, posujemo s parmezanom ter dodamo rezino limete. Po želji si lahko nekaj kapljic iztisnemo na testenine.
  7. Poleg ponudimo še oljčno olje in grisine.

Preden bodo vsi iz mokrih kopalk, imamo na mizi okusen in nasiten obrok.

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.

Deli na omrežjih