13.5 C
Ljubljana
23. maja, 2024

Predlog za danes: Sirovi tortelini z rahlo kremo iz bučk

Deli na omrežjih

Poleti najraje pripravljam hitra kosila. Enostavna, nasitna in z uporabo svežih vrtnin. In tudi bučke se velikokrat znajdejo na mojem jedilniku. Za to jed s sirovimi tortelini sem jih pripravila kot rahlo kremo.

Sirovi tortelini (Foto: Selma Bizjak)

Za 2 osebi potrebujemo: 250 g sirovih tortelinov, 1–2 manjši bio bučki, 2 stroka česna, oljčno olje, šopek svežih lističev bazilike, 1 dl smetane za kuhanje, parmezan, sol, Limonski poper Trije kralji* kot opcija za tiste, ki želite piko na i

*Limonski poper je v osnovi mešanica limone in belega popra z dodatkom kurkume.

Priprava:

  1. Bio bučo ali bučki operemo in nalistamo na tanke kolobarje.
  2. Na oljčnem olju popražimo tanko nalistan česen in ko zadiši, dodamo kolobarje bučk.
  3. Nekaj minut pražimo, nato rahlo solimo ter odstavimo.
  4. Dodamo 1 dl smetane za kuhanje in pest svežih lističev bazilike.
  5. S paličnim mešalnikom vse skupaj obdelamo v gladko kremo.
  6. Medtem po navodilih proizvajalca v slanem kropu skuhamo sirove torteline.
  7. Kuhane odcedimo in razdelimo na servirne krožnike. Dodamo omako.
  8. Naribamo sir in nekaj lističev sveže bazilike.
  9. Tisti, ki ste v okusih bolj drzni, na krožniku jed posujte z Limonskim poprom, ki jedi doda pikantno svež okus.

Vse začimbe Trije kralji lahko kupite v spletni trgovini www.zacimbe.si. Z uporabo kode SSB15 bo vaš nakup kar za 15 % cenejši!

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.

Deli na omrežjih