Poleti najraje pripravljam hitra kosila. Enostavna, nasitna in z uporabo svežih vrtnin. In tudi bučke se velikokrat znajdejo na mojem jedilniku. Za to jed s sirovimi tortelini sem jih pripravila kot rahlo kremo.
Za 2 osebi potrebujemo: 250 g sirovih tortelinov, 1–2 manjši bio bučki, 2 stroka česna, oljčno olje, šopek svežih lističev bazilike, 1 dl smetane za kuhanje, parmezan, sol, Limonski poper Trije kralji* kot opcija za tiste, ki želite piko na i
*Limonski poper je v osnovi mešanica limone in belega popra z dodatkom kurkume.
Priprava:
- Bio bučo ali bučki operemo in nalistamo na tanke kolobarje.
- Na oljčnem olju popražimo tanko nalistan česen in ko zadiši, dodamo kolobarje bučk.
- Nekaj minut pražimo, nato rahlo solimo ter odstavimo.
- Dodamo 1 dl smetane za kuhanje in pest svežih lističev bazilike.
- S paličnim mešalnikom vse skupaj obdelamo v gladko kremo.
- Medtem po navodilih proizvajalca v slanem kropu skuhamo sirove torteline.
- Kuhane odcedimo in razdelimo na servirne krožnike. Dodamo omako.
- Naribamo sir in nekaj lističev sveže bazilike.
- Tisti, ki ste v okusih bolj drzni, na krožniku jed posujte z Limonskim poprom, ki jedi doda pikantno svež okus.
Vse začimbe Trije kralji lahko kupite v spletni trgovini www.zacimbe.si. Z uporabo kode SSB15 bo vaš nakup kar za 15 % cenejši!
Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.