4.2 C
Ljubljana
20. aprila, 2024

Priloga iz brstičnega ohrovta in korenčka s posebnim dodatkom: obliznili si boste prste!

Deli na omrežjih

To zelenjavno prilogo lahko sicer uživamo kot samostojno jed. Piko na i tej hitro pripravljeni jedi s svojo sladko noto doda balzamični kis.

Priloga iz brstičnega ohrovta in korenčka (Foto: Selma Bizjak)

Za 4 osebe (priloga) potrebujemo: 500 g brstičnega ohrovta, 2 korenčka, 1 strok česna, olje, sol, 1,5 dl zelenjavne jušne osnove, sveže sesekljan petršilj, 1 čž balzamičnega kisa*, glazura iz balzamičnega kisa

*namesto balzamičnega kisa lahko uporabite sojino omako

Priprava:

  1. Brstičnemu ohrovtu odrežemo spodnji trši del in morebitne poškodovane liste.
  2. Operemo ga v hladni vodi.
  3. Vsakega prerežemo na polovico.
  4. Ostrgamo korenček, ga operemo in narežemo na ne preveč tanke kolobarje.
  5. V globoki ponvi segrejemo olje in dodamo strt strok česna. Počakamo, da česen zadiši.
  6. Takrat dodamo brstični ohrovt in na kolobarje narezan korenček.
  7. Zelenjavo prepražimo, rahlo solimo, nato pa zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in pokrito približno 10 minut dušimo.
  8. Ko je zelenjava dovolj mehka, odkrijemo in dodamo še čajno žličko balzamičnega kisa.
  9. Zelenjavo v ponvi pretresemo in počakamo minuto.
  10. Ob serviranju zelenjavo posujemo s sesekljanim peteršiljem in po želji z nekaj kapljicami glazure iz balzamičnega kisa.
  11. Ponudimo lahko k vsaki mesni jedi kot prilogo ali kot samostojno vegetarijansko jed.
Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ

Deli na omrežjih