Prigrizek iz listnatega testa, ki popestri vsako pogostitev.

Potrebujem (za 8 gnezdec):
1 zavitek listnatega testa, 300 g nepasirane skute, 100 g ribane mozzarelle, 100 g ribanega parmezana, 80 g tune v olivnem olju, 1 jajce, sol, zelen pesto, črne olive, češnjev paradižnik, mešanico italijanskih začimb

Priprava:
- V skledi zamešamo skuto, mozzarello, parmezan, tuno in jajce.
- Rahlo solimo.
- Iz listnatega testa izrežemo 8 enakih krogov in jih postavimo v pekač za muffine. Krog naj ne bo večji od vdolbine v pekaču.
- Vsako gnezdece nadevamo s skutino-tunino mešanico.
- Na vrh v vsako dodamo kavno žličko zelenega pesta in po eno črno olivo. Posujemo z mešanico italijanskih začimb.
- Postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj Celzija in na srednjem rešetu pečemo 20–25 minut oziroma toliko časa, da postane testo lepo zlato rumene barve.
- Pečena gnezdeca malce ohladimo in na vsako položimo še polovičko češnjevega paradižnika (lahko ga damo tudi na surova in pečemo skupaj z gnezdeci).
Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ