Prigrizek iz listnatega testa, ki popestri vsako pogostitev.

Skutino-tunina gnezdeca (Foto: Selma Bizjak)

Potrebujem (za 8 gnezdec):

1 zavitek listnatega testa, 300 g nepasirane skute, 100 g ribane mozzarelle, 100 g ribanega parmezana, 80 g tune v olivnem olju, 1 jajce, sol, zelen pesto, črne olive, češnjev paradižnik, mešanico italijanskih začimb

Skutino-tunina gnezdeca (Foto: Selma Bizjak)

Priprava:

  1. V skledi zamešamo skuto, mozzarello, parmezan, tuno in jajce.
  2. Rahlo solimo.
  3. Iz listnatega testa izrežemo 8 enakih krogov in jih postavimo v pekač za muffine. Krog naj ne bo večji od vdolbine v pekaču.
  4. Vsako gnezdece nadevamo s skutino-tunino mešanico.
  5. Na vrh v vsako dodamo kavno žličko zelenega pesta in po eno črno olivo. Posujemo z mešanico italijanskih začimb.
  6. Postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj Celzija in na srednjem rešetu pečemo 20–25 minut oziroma toliko časa, da postane testo lepo zlato rumene barve.
  7. Pečena gnezdeca malce ohladimo in na vsako položimo še polovičko češnjevega paradižnika (lahko ga damo tudi na surova in pečemo skupaj z gnezdeci).
Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ