11.6 C
Ljubljana
20. aprila, 2024

Slasten prigrizek za spremembo: Ocvrte mini mozzarelle!

Deli na omrežjih

Zakaj pa ne bi za spremembo enkrat kot prigrizek ob kozarcu vina ali piva ponudili mini ocvrte mozzarelle? Njihova priprava res ni zamudna, ocvrte so v trenutku, le pazljivo jih moramo »obleči« v panado.

Ocvrte mini mozzarelle (Foto: Selma Bizak)

Za 4 osebe potrebujemo: 2 pakiranji mini mozzarella kroglic (2×12), moka, 2 jajci, krušne drobtine, olje za cvrtje

Priprava:

  1. Mini mozzarellam odcedimo vodo in jih predenemo na kovinsko sito, da izpustijo vso vodo.
  2. Pripravimo moko, razžvrkljamo dve jajci ter krušne drobtine.
  3. Vsako mini mozzarello povaljamo najprej v moki, nato v jajcu ter v krušnih drobtinah.
  4. Da bo njihova krušna »oblekica« vzdržala in med cvrtjem sir ne bo ušel, vsako kroglico s krušnimi drobtinami še enkrat povaljamo v jajcu in nato še enkrat v krušnih drobtinah.
  5. Olje za cvrtje segrejemo in ko je dovolj vroče (vidne so črtice ob robu ponve), v njem na hitro ocvremo mini mozzarelle.
  6. Ocvrte pazljivo poberemo iz olja in jih takoj serviramo.
  7. Poleg ponudimo različne omake za pomakanje, najbolje se podajo paradižnikove, od blage do zelo pikantne.
  8. Prav tako pa lahko poleg ponudimo sveže češnjeve paradižnike različnih barv.
Ocvrte mini mozzarelle (Foto: Selma Bizak)

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ

Deli na omrežjih