13.3 C
Ljubljana
17. maja, 2024

Slastna špargljeva juha vam bo v teh dneh zagotovo teknila!

Deli na omrežjih

Pripravila sem recept za slastno in lahko špargljevo juho, ker je čas špargljev in ker je vreme prav kot nalašč za tople jedi na žlico. Pa čeprav smo sredi maja.

Špargljeva juha. (Foto: Selma Bizjak)

Za 4 osebe potrebujemo: 160 g olupljenega krompirja, 500 g zelenih špargljev, 80 g pora, 700 ml zelenjavne jušne osnove, olje, kraljevo sol Trije kralji, po okusu poper

Priprava:

  1. Šparglje očistimo in operemo. Narežemo jih na kolobarje. Vrhe špargljev prihranimo posebej.
  2. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke ter ga operemo pod mrzlo vodo. Osušimo ga na papirnati brisački.
  3. Očistimo še por, ga narežemo na kolobarje in operemo.
  4. V loncu na vročem olju najprej nekaj minut pražimo por.
  5. Nato dodamo kocke krompirja ter narezane šparglje brez vrhov.
  6. Nekaj minut pražimo.
  7. Zalijemo z zelenjavno jušno osnovo.
  8. Pokrito kuhamo 25 minut. Vmes nekajkrat premešamo.
  9. Medtem vrhe špargljev blanširamo v slanem kropu. Po nekaj minutah jih odcedimo.
  10. Kuhano juho s paličnim mešalnikom delno spasiramo tako, da ostane še nekaj špargljev in kock krompirja celih.
  11. Špargljevo juho solimo in po želji popramo.
  12. Serviramo v krožnike ali jušne skodelice.
  13. Dekoriramo s tekočo smetano za stepanje in blanširanimi vrhi špargljev.

S kodo SSB15 lahko začimbe Trije kralji v spletni trgovini www.zacimbe.si kupite kar 15 % ceneje!

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.

Deli na omrežjih