Ulična hrana ali »street food« je zadnje čase vedno bolj priljubljen način prehranjevanja, sploh med mlajšo generacijo, ki se sprehaja in zabava po večjih mestih in na tak način zaužije topel in dokaj zdravo pripravljen obrok, saj so sestavine za tako vrsto hrane vseeno boljše od »fast fooda«.

Topel sendvič s klobaso in kislim zeljem (Foto: Selma Bizjak)

Za 1 topel sendvič potrebujemo:

  • daljšo štručko (uporabila sem bio polnozranto bageto)
  • praženo kislo zelje (na maščobi popražimo 1 čž moke in dodamo kislo zelje, ščepec kumine v zrnju in pražimo 15 minut)
  • karamelizirano rdečo čebulo (na maščobi popražimo kolobarje rdeče čebule, dodamo žličko rjavega sladkorja)
  • domačo dimljeno kmečko klobaso (kuhamo po navodilih proizvajalca)
  • krokant pršut s poprom ali hamburško slanino (popečemo toliko, da rahlo hrustlja)
  • drobno sesekljano rdečo čebulo
  • rdečo papriko ali čili
  • sesekljan svež peteršilj
  • čili omako

Sendvič sestavimo tako, kot so naštete sestavine. Zavijemo ga v papir in prebodemo z lesenim nabodalcem, da se kolikor toliko drži skupaj.

Ponudimo toplega.

Zraven se prileže dobro pivo.

Topel sendvič s klobaso in kislim zeljem (Foto: Selma Bizjak)

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ