Poletje je zagotovo čas zabav na prostem. In seveda tudi piknikov. In z ajvar rolado boste vašemu dodali piko na “i”.
Za klasičen pekač iz pečice: 4 jajca, 4 žlice mrzle vode, 160 g jogurta na grški način, 4 jž ajvarja Droga, 120 g moke, 1 pecilni prašek, 2 ščepca soli
Za nadev: 400 g kisle smetane, 6 domačih kumaric Droga, sol, bio italijanska začimbna mešanica Sonnentor
Priprava:
1. Ločimo rumenjake od beljakov.
2. Iz beljakov in vode stepemo sneg.
3. Rumenjake stepemo in jim dodamo sol, jogurt na grški način ter ajvar Droga. Dobro stepemo.

4. Masi postopoma dodamo še mešanico presejane moke in pecilnega praška.
5. Nazadnje še z lopatko ročno vmešamo beljak.

6. Maso vlijemo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
7. Pekač postavimo v prej ogreto pečico na 160°C in pečemo 15 minut pri enakomerni temperaturi spodaj in zgoraj.
8. Pečen biskvit obrnemo na drug list peki papirja, z vlažno krpo obrišemo tistega, na katerem se je pekla rolada in ga odstranimo.

9. Na čist peki papir rolado obrnemo, jo zavijemo in počakamo, da se ohladi.
10. Ohlajeno odvijemo in premažemo z nadevom iz kisle smetane, narezanih domačih kumaric Droga in bio italijanske začimbne mešanice Sonnentor.

11. Nadevano rolado zavijemo in postavimo v hladilnik za kakšno urico, še raje čez noč.

Z ajvar rolado boste vašemu pikniku dodali piko na “i”.
Prav tako bo ajvar rolada požela slavo ob vsakem narezku.
Vir: sladkoslanebrboncice.si