6.8 C
Ljubljana
29. marca, 2024

Z ajvar rolado boste vašemu pikniku dodali piko na “i”.

Deli na omrežjih

Poletje je zagotovo čas zabav na prostem. In seveda tudi piknikov. In z ajvar rolado boste vašemu dodali piko na “i”.

Za klasičen pekač iz pečice: 4 jajca, 4 žlice mrzle vode, 160 g jogurta na grški način, 4 jž ajvarja Droga, 120 g moke, 1 pecilni prašek, 2 ščepca soli

Za nadev: 400 g kisle smetane, 6 domačih kumaric Droga, sol, bio italijanska začimbna mešanica Sonnentor

Priprava:

1. Ločimo rumenjake od beljakov.

2. Iz beljakov in vode stepemo sneg.

3. Rumenjake stepemo in jim dodamo sol, jogurt na grški način ter ajvar Droga. Dobro stepemo.

Ajvar rolada s kislimi kumaricami

4. Masi postopoma dodamo še mešanico presejane moke in pecilnega praška.

5. Nazadnje še z lopatko ročno vmešamo beljak.

Ajvar rolada s kislimi kumaricami

6. Maso vlijemo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

7. Pekač postavimo v prej ogreto pečico na 160°C in pečemo 15 minut pri enakomerni temperaturi spodaj in zgoraj.

8. Pečen biskvit obrnemo na drug list peki papirja, z vlažno krpo obrišemo tistega, na katerem se je pekla rolada in ga odstranimo.

Ajvar rolada s kislimi kumaricami

9. Na čist peki papir rolado obrnemo, jo zavijemo in počakamo, da se ohladi.

10. Ohlajeno odvijemo in premažemo z nadevom iz kisle smetane, narezanih domačih kumaric Droga in bio italijanske začimbne mešanice Sonnentor.

Ajvar rolada s kislimi kumaricami

11. Nadevano rolado zavijemo in postavimo v hladilnik za kakšno urico, še raje čez noč.

Ajvar rolada s kislimi kumaricami

Z ajvar rolado boste vašemu pikniku dodali piko na “i”.

Prav tako bo ajvar rolada požela slavo ob vsakem narezku.

Vir: sladkoslanebrboncice.si

Deli na omrežjih