5.8 C
Ljubljana
26. aprila, 2024

Za male in velike sladkosnede: Mini krhke tortice z lešnikovo kremo

Deli na omrežjih

Te mini krhke tortice so malce večji piškoti, nadevani z lešnikovo kremo. Primerni so za malico ali kot posladek ob kavi ali klepetu. Obožujejo jih tako majhni kot veliki sladkosnedi. S svojo prezenco so prava paša za oči vsake mize.

Mini krhke tortice z lešnikovo kremo (Foto: Selma Bizjak)

Za 6 mini tortic potrebujemo:

Krhko testo: 120 g masla, 70 g sladkorja, 1 zavitek vanili sladkorja, ščepec soli, 1 jajce, 250 g moke

Za nadev in dekoracijo: lešnikov namaz Lindt (lahko tudi katerega koli drugega po vašem okusu), cele lešnike, sladkor v prahu za posip

Mini krhke tortice z lešnikovo kremo (Foto: Selma Bizjak)

Priprava:

  1. Mehko maslo, sladkor, vanili sladkor, Sladkorno ljubezen in sol v mešalniku vmešamo. Mešamo toliko časa, da postane maslo voljno.
  2. Vmešamo jajce.
  3. Postopoma vmešamo presejano moko.
  4. Maso vzamemo iz posode in jo ročno zamesimo.
  5. Oblikujemo kroglo, ki jo zavijemo v prozorno živilsko folijo in jo za 1 uro postavimo v hladilnik.
  6. Iz testa oblikujemo 6 kroglic, ki jih razvaljamo na debelino 1 cm in pol.
  7. Z razvaljanim testom obložimo mini pekače.
  8. Na testo namažemo lešnikovo kremo.
  9. Če nam je ostalo kaj krhkega testa, oblikujemo vzorčke (zvezdice, srčke …) in jih položimo na nadev.
  10. Postavimo v prej ogreto pečico na 160 °C, na srednje vodilo.
  11. Pečemo približno 15 minut.
  12. Opcija je peka pri 180 °C z ventilacijo 5–8 minut (pazljivo, da nadev ne uide čez robove)
  13. Pečene mini krhke tortice z lešnikovo kremo vzamemo iz pečice, še na tople dodamo grobo sesekljane lešnike, lahko tudi polovičke.
  14. Preden jih vzamemo iz modelčkov, jih popolnoma ohladimo in delno posujemo s sladkorjem v prahu.

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.

Deli na omrežjih