11.1 C
Ljubljana
28. marca, 2024

Za začetek dneva: Smuti z okusom manga, banane in jagod

Deli na omrežjih

Toplo vam priporočam, da vsaj čez poletje dan začnete s sadnim smutijem. Telo vam bo hvaležno.

Smuti z okusom manga, banane in jagod (Foto: Selma Bizjak)

Potrebujemo – za en večji kozarec (300–400 ml): 1 dozorel mango, 1 banano, pest jagod, 2 lističa sveže bazilike, par jušnih žlic vode (odvisno od želene gostote), 2 jušni žlici tekoče smetane za stepanje, ¼ čajne žličke kardamoma

Priprava:

  1. Mango očistimo in meso narežemo na koščke. Damo v mešalnik ali pa obdelamo s paličnim mešalnikom.
  2. Dodamo 2 jž vode in ¼ čajne žličke kardamoma. Premešamo.
  3. 2/3 mase prelijemo v kozarec.
  4. K preostali 1/3 dodamo olupljeno in na kolobarje narezano banano.
  5. Dodamo še 2 jušni žlici tekoče smetane za stepanje. Vse skupaj še enkrat obdelamo.
  6. Vse prelijemo v kozarec.
  7. Posodo očistimo in vanjo dodamo očiščene in oprane jagode, dva oprana lističa sveže bazilike in žlico ali dve vode. Obdelamo.
  8. Prilijemo v kozarec.
  9. V kolikor so vse tri obdelane mase dovolj goste, se med sabo ne mešajo.
  10. Napolnjen kozarec dekoriramo s svežim sadjem, ki smo ga uporabili, dodamo slamico ter postrežemo.
  11. Po želji lahko dodamo še kocke ledu.

Na zdravje!

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ

Deli na omrežjih