Toplo vam priporočam, da vsaj čez poletje dan začnete s sadnim smutijem. Telo vam bo hvaležno.
Potrebujemo – za en večji kozarec (300–400 ml): 1 dozorel mango, 1 banano, pest jagod, 2 lističa sveže bazilike, par jušnih žlic vode (odvisno od želene gostote), 2 jušni žlici tekoče smetane za stepanje, ¼ čajne žličke kardamoma
Priprava:
- Mango očistimo in meso narežemo na koščke. Damo v mešalnik ali pa obdelamo s paličnim mešalnikom.
- Dodamo 2 jž vode in ¼ čajne žličke kardamoma. Premešamo.
- 2/3 mase prelijemo v kozarec.
- K preostali 1/3 dodamo olupljeno in na kolobarje narezano banano.
- Dodamo še 2 jušni žlici tekoče smetane za stepanje. Vse skupaj še enkrat obdelamo.
- Vse prelijemo v kozarec.
- Posodo očistimo in vanjo dodamo očiščene in oprane jagode, dva oprana lističa sveže bazilike in žlico ali dve vode. Obdelamo.
- Prilijemo v kozarec.
- V kolikor so vse tri obdelane mase dovolj goste, se med sabo ne mešajo.
- Napolnjen kozarec dekoriramo s svežim sadjem, ki smo ga uporabili, dodamo slamico ter postrežemo.
- Po želji lahko dodamo še kocke ledu.
Na zdravje!
Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ