11.2 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Zavitek s kuhanim pršutom in sirom: hitro pripravljeno in zelo dobro!

Deli na omrežjih

Ta zavitek lahko na hitro pripravite tako za kosilo kot za večerjo. Lahko ga zaužijete vročega ali hladnega. Prav pride ob vse daljših večerih, ko ga lahko postrežete ob hladnem pivu ali kozarcu dobrega vina, ob gledanju televizije ali v družbi. Poskusite!

Zavitek s kuhanim pršutom in sirom. (Foto: Selma Bizjak)

Potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa, 2 jž kisle smetane, 100 g kuhanega pršuta, 2 kroglici mozzarelle, začimbe po okusu (bazilika, timijan, rožmarin, origano …)

Zavitek s kuhanim pršutom in sirom. (Foto: Selma Bizjak)

Priprava:

  1. Listnato testo skupaj s peki papirjem postavimo na pekač, v katerem bomo pekli zavitek.
  2. Polovico listnatega testa na tanko premažemo s kislo smetano.
  3. Posujemo z izbranimi začimbami.
  4. Enakomerno porazdelimo kuhan pršut ter narezano mozzarello.
  5. Še enkrat posujemo z začimbami.
  6. Nadevano polovico pokrijemo s prazno stranjo listnatega testa in z vilicami enakomerno spojimo robove, da se zavitek med peko ne bo odpiral.
  7. Testo po vrhu večkrat prebodemo z vilicami.
  8. Postavimo v prej ogreto pečico, na srednje rešeto, in pečemo 30–35 minut.
  9. Pečeno vzamemo iz pečice, ohladimo in narežemo na poljubno velikost.

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.

Deli na omrežjih