29.1 C
Ljubljana
27. junija, 2022

Barbra Drnač, ambasadorka slovenskega plesa, je prejela prestižno stanovsko nagrado: Iskrene čestitke!

Deli na omrežjih

Sekcija plesnih ustvarjalcev, ki deluje znotraj Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev (DSI), je z veliko nagrado zlati lok nagradila Barbro Drnač za izjemen prispevek, bogatitev in razvoj plesne umetnosti na filmskem in avdiovizualnem področju.

»Barbra Drnač kot plesna novinarka in kritičarka v naši kulturni sredini predstavlja sinonim za promocijo plesa. Na medijskem in plesnem področju deluje od leta 1992, ko je v naš prostor lansirala unikatno plesno oddajo Dance Session. Oddaja se je skozi leta njenega umetniškega delovanja razvila in poglobila ter preimenovala v danes vsem znano Parado plesa, ki jo spremljamo vsako nedeljo na programu televizije TV3. Kot urednica, avtorica in voditeljica ostaja zvesta osnovni liniji oddaje, ki je magazinskega tipa in vključuje vse zvrsti plesa, od zabavnega, športnega do umetniškega. Parada plesa je veliko pripomogla k popularizaciji in demokratizaciji plesa, saj ga približuje najširšemu krogu gledalcev,« so med drugim zapisali v obrazložitvi.

Barbra Drnač (Foto: Facebook/Društvo DSI)

»Iskreno, zelo sem počaščena, da se je odbor Sekcije plesnih ustvarjalcev pri Društvo DSI spomnil na moje 30-letno delo, ki sem ga začela z oddajo Dance Session na takratnem Kanalu A; nagrado zlati lok sprejemam odprtega srca in duha z zavezo, da bo dan s plesom odličen dan tudi v prihodnje, samo, da bo zdravje služilo,« se je zahvalila Barbra in ob tem čestitala tudi drugim plesnim nagrajencem.

V obrazložitvi so še poudarili, da blagovna znamka Parada plesa kot televizijski in spletni medij postala sinonim za podajanje ekskluzivnih in kakovostnih informacij o plesu in plesnih dogodkih, Barbra pa je bila leta 2004 in 2005 tudi idejna vodja in organizatorka letne prireditve Povodni mož, ki je predstavljala edino slovensko plesno nagrado. Njena kontinuirana skrb za promocijo plesa doma in v tujini je izjemnega pomena.

»Ambasadorki slovenskega plesa Barbri Drnač za prestižno stanovsko nagrado čestitamo in jo bodrimo, naj nas še naprej razveseljuje, izobražuje in promovira slovenski ples v vsej njegovi raznolikosti in širini znotraj naše prelepe dežele, kot tudi izven njenih meja,« so še zapisali.

Društvo DSI je sicer nagrado za življenjsko delo, poimenovano po igralki Iti Rini, podelilo priznani gledališki in filmski igralki Silvi Čušin. Nagrade so podelili na uvodnem večeru filmskega festivala Krafft – Kranj.

Deli na omrežjih