25.4 C
Ljubljana
14. julija, 2024

Ditka o lepem odzivu na novo uglasbeno pesem Ferija Lainščka: Tudi smrt kužka zahteva žalovanje

Deli na omrežjih

Koroška kantavtorica Ditka (njeno pravo ime je Edita Čepin) je nedavno izdala pesem »Teci, še teci, moj kuža«, ki je marsikoga presenetila zaradi neobičajne tematike; besedilo je namreč poezija Ferija Lainščka, ki se je letos poslovil od svojega psa Goldija.

»Oba s Ferijem sva velika ljubitelja psov in naju spremljajo vse življenje. Feri se je letos poslovil od Goldija, jaz pa sem izgubila psa že pred leti, ko sta umrli dve naši psički. Pes v modernem svetu ni več čuvaj na vrvici, temveč družinski član, zato smrt kužka prav tako zahteva žalovanje. Odziv na to balado z drugačno, čustveno in specifično tematiko je bil zares lep. Kot bi ljudje potrebovali nekaj, da so lahko na glas izrazili ta pogosto potlačena čustva. Vesela sem, da smo se odločili, da pesem skupaj z videom pošljemo v svet,« je Ditka povedala za Reporter.

Širša javnost Ditko pozna predvsem po pesmi »Ne bodi kot drugi«, ki je prav tako Ferijeva umetnina. Kako je prišlo do uglasbitve? Ditkina mama Jelka je to pesem našla v neki reviji, jo izrezala in nalepila na hladilnik, tako ji je bila všeč. In potem je nekega večera oče Gorazd, sicer glasbenik, lačen odšel do hladilnika, toda ob pogledu na verze je dobil navdih … Vse drugo je zgodovina.

Deli na omrežjih