3.4 C
Ljubljana
7. decembra, 2022

Ganljivo: Mali Kris po treh letih od prejema zdravila zdaj prosi za pomoč Urbanu!

Deli na omrežjih

Za vedno se nam je vtisnilo v spomin, kako je mali Kris, ki se je rodil s spinalno mišično atrofijo, združil Slovence: za njegovo zdravljenje v ZDA smo zbrali kar 3,4 milijona evrov.

»Tri leta so minila od dne ko sem, hvala vaši pomoči, prejel gensko zdravilo. Kar nekaj časa se vam nisem oglasil, vendar ne mi zamerit, saj poskusam nadoknaditi vse izgubljene dneve v vrtcu in kar se da uživati v družbi vrstnikov,« je ob posebni obletnici sporočil na Facebooku, oziroma sta to v njegovem imenu storila njegova starša.

(Foto: Facebook/Go Help Kris)

V nadaljevanju Kris pravi, da še vedno obiskuje terapije, »z napredkom, radovednostjo, zgovornostjo in vragolijami razveseljujem vse okoli sebe, še najbolj pa družino, ki mi vedno stoji ob strani«.

(Foto: Facebook/Go Help Kris)

Kris, ki je januarja dopolnil štiri leta, je že pravi mali mož, očitno pa tudi oboževalec slovenskega asa Luke Dončića.

(Foto: Facebook/Go Help Kris)

Mali borec je ob koncu vse lepo pozdravil in zaprosil za pomoč prijatelju Urbanu. »Vsem posiljam močen objem, predvsem pa mojim prijateljem, ki se kot jaz iz dneva v dan trudimo in premagujemo ovire. Objemcek tudi @walking_with_urban, ki še vedno potrebuje našo pomoč. Poljupčki, vaš Kris.«

Urban zaradi hude nevro-razvojne motnje oziroma sindroma CTNNB1 ne more govoriti in hoditi. Na pobudo njegove mame Špele Miroševič znanstveniki po svetu razvijajo novo gensko terapijo, ki bo pomagala vsem otrokom z istim sindromom.

(Foto: Facebook/Spomenka Valušnik)

 

Deli na omrežjih