19.2 C
Ljubljana
14. julija, 2024

Kakšni uspehi! Poleg Pogačarja imamo tudi nove evropske prvake, svetovni rekord in še in še!

Deli na omrežjih

Nekoliko v senci izjemnega uspeha Tadeja Pogačarja, ki je drugič zapored osvojil najprestižnejšo kolesarsko dirko, Tour de France, so v zadnjih dneh ostali veliki dosežki nekaterih drugih naših športnikov. Minuli vikend je bil neverjeten! Poglejmo pet najnovejših športnih lovorik (v naključnem vrstnem redu).

Tamara Zidanšek je osvojila svoj prvi WTA-turnir

(Foto: Facebook / Tamara Zidanšek)

Tenisačica Tamara Zidanšek, ki nas je navdušila z uvstitvijo v polfinale Odprtega prvenstva Francije (Roland Garros), je v nedeljo v Lozani osvojila svoj prvi WTA-turnir! V finalu je premagala Francozinjo Claro Burel.

Mladi slovenski odbojkarji so postali evropski prvaki

(Foto: Facebook / Odbojkarska zveza Slovenije)

Slovenski odbojkarji so na evropskem prvenstvu do 17 let v Tirani osvojili zlato medaljo; v finalu so suvereno premagali mogočne Ruse. Še selektor Iztok Kšela je bil presenečen: »Moram priznati, da si nisem predstavljal, da smo lahko prvaki Evrope. Tu smo prehiteli razred ali dva. Vedel sem, da imajo potencial, da bo šlo tako hitro, pa nisem pričakoval.«

Urša Bogataj je zmagala trikrat zapored in nosi majico vodilne

(Foto: Facebook / Urša Bogataj)

Smučarska skakalka Urša Bogataj je minuli vikend najprej zmagala na kvalifikacijah, potem pa še na dveh zaporednih tekmah poletne velike nagrade v Wisli na Poljskem. »Tega vikenda pa ne bom pozabila,« je na Instagramu zapisala trenutno najboljša skakalka na svetu.

Tim Gajser je z novo zmago povečal naskok v skupnem seštevku

V Ossu je na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu slavil Tim Gajser; z drugo zmago v sezoni je povečal naskok v skupnem seštevku.

Alenka Artnik z novim svetovnim rekordom

(Foto: Facebook / Alenka Artnik)

Potapljačica Alenka Artnik je četrti dan tekmovanja na Long Islandu na Bahamih postavila nov svetovni rekord v disciplini potop s konstantno obtežitvijo: potopila se je 120 metrov globoko, kar je peti dosežek v zgodovini tako v moški kot ženski konkurenci.

Čestitke vsem! Ponosni smo na vas!

Deli na omrežjih