25.4 C
Ljubljana
14. julija, 2024

Od jutri na voljo priložnostne znamke z zlatimi slovenskimi olimpijci

Deli na omrežjih

Pošta Slovenija je izdala priložnostne znamke s tremi nasmejanimi slovenskimi športniki, ki so na olimpijskih igrah v Tokiu osvojili zlato medaljo. Na voljo bodo od petka, 15. oktobra.

Športna plezalka Janja Garnbret se je v zgodovino vpisala kot prva športnica z zlato olimpijsko medaljo v tej disciplini, ki je bila v Tokiu prvič na sporedu. Zlato medaljo je na podlagi svojih dotedanjih izjemnih rezultatov napovedala in jo neustrašno tudi osvojila.

Poštna znamka z Janjo Garnbret (Foto: STA)

Kolesar Primož Roglič je le nekaj tednov pred olimpijskimi igrami nesrečno padel na Dirki po Franciji in je njegov nastop v Tokiu dolgo visel v zraku. Toda prišel je in v dirki na čas pokazal neverjetno predstavo; tekmece je prehitel za debelo minuto! Tekmo si bomo zapomnili tudi po tem, da se po prečkanju ciljne črte kar ni ustavil …

Znamka s Primožem Rogličem (Foto: STA)

Kanuist Benjamin Savšek je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojil prvo slovensko medaljo v kanuju na divjih vodah, in to kar zlato! To je tudi vrhunec njegove dolgoletne in zelo uspešne kariere, ki bo, upamo, še trajala!

Znamka z Benjaminom Savškom (Foto: STA)

Znamke z nominalno vrednostjo 1,33 evra spremljata tudi ovitek in žig prvega dne. Zlate športnike je fotografiral Aleš Fevžer.

Ovitek in žig (Foto: STA)

 

Deli na omrežjih