34.1 C
Ljubljana
27. junija, 2022

Petra Slatnarja čudi prepoved okovja in pričakuje hiter odgovor FIS; toda kaj vse to pomeni za naše skakalce?

Deli na omrežjih

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je povzročila nemir v slovenski skakalni reprezentanci in tudi nekaterih drugih, saj je z 9. januarjem »do nadaljnjega« prepovedala uporabo novega okovja oziroma vezi, ki jih je izumil proizvajalec smuči Peter Slatnar.

Te vezi je uporabljal Anže Lanišek, ki je z njimi zmagal v Ruki, vendar je pozneje zaradi padca forme presedlal nazaj na stare. Uporablja pa jih tudi Lovro Kos, ki je zablestel na novoletni turneji.

Ker se bližajo olimpijske igre, je takšna novica precej stresna. V smučarskih skokih je pač vsaka stvar zelo pomembna, spremembe pa skoraj vedno terjajo svoj davek.

Lovro Kos je na novoletni turneji osvojil svoje prve stopničke; na prvi dan novega leta je bil tretji v Garmisch-Partenkirchnu. (Foto: Facebook/SloSki Nordic Team)

Peter Slatnar sicer meni, da so vezi v skladu s predpisi, in ne ve, zakaj so se pri FIS odločili za prepoved. Sam uradnega obvestila ni dobil.

»V ozadju so neki interesi. Kaj narediti? Lahko zapenjaš in greš na nož. S tega vidika bi lahko kaj dosegel. A se po drugi strani zavedaš širine. Na primer, da si v službi in nadrejene tožiš, da so kaj slabega naredili, ti naredili krivico, in potem misliš, da boš v prihodnje lepo delal naprej, je velika verjetnost, da te bodo ‘zbrcali’,« je povedal za Siol.net. Zdaj bo na FIS poslal dopis z vprašanji in pričakuje hiter odgovor.

Deli na omrežjih