19.2 C
Ljubljana
14. julija, 2024

Prestižno priznanje za Iva Boscarola: Izjemen podjetnik z občutkom za sočloveka

Deli na omrežjih

Združenje Manager je podjetniku Ivo Boscarolu podelilo priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta, saj je s svojimi dejanji »zgled inovativnosti, prodornosti, uspeha in odličnega vodenja«.

Njegovo podjetje Pipistrel je postalo eno vodilnih proizvajalcev ultralahkih letal na svetu; lani aprila ga je prodal ameriškemu podjetju Textron, s hčerko Tajo Boscarol pa sta del kupnine, 25 milijonov evrov, namenila Občini Ajdovščina za gradnjo novega zdravstvenega doma Ajdovščina, helikopterskega reševalnega centra in za hortikulturne ozelenitve mesta in okolice.

Ivo Boscarol (Foto: Andraž Kobe za Združenje Manager)

»S svojim prebojnim delom, velikim srcem in občutkom za sočloveka se je v družbi uveljavil ne le kot izjemen podjetnik, temveč tudi kot izjemen posameznik,« so še zapisali v združenju.

Boscarola je prestižno priznanje razveselilo: »Res sem počaščen, malo pa tudi presenečen, da me je Združenje Manager izbralo za to priznanje. Nikdar namreč nisem bil član združenja in tudi svoje vodenje sem zasnoval na mogoče malo drugačnih merilih, kot so standard v tem našem krutem poslovnem svetu.« Dodal je, da je s svojim delovanjem v zadnjih 33 letih dokazal, da je mogoče biti uspešen na dolgi rok tudi s spoštovanjem osnovnih človeških vrednot.

Deli na omrežjih