29.1 C
Ljubljana
27. junija, 2022

Prisrčen sprejem za Keitha Milesa, kolumnista Demokracije, ki je prejel državno odlikovanje – red za zasluge

Deli na omrežjih

V nedeljo popoldne je britansko veleposlaništvo v Sloveniji pripravilo sprejem za Keitha Milesa, ki je pred tem iz rok predsednika republike Boruta Pahorja prejel državno odlikovanje – red za zasluge –, in sicer za osebni prispevek k mednarodnemu priznanju Republike Slovenije in za vzpostavljanje, razvijanje in krepitev odnosov med RS in Združenim kraljestvom.

Praznovali smo namreč 30 let, odkar je Republika Slovenija postala polnopravna članica Organizacije združenih narodov (22. maja 1992).

Keith Miles na sprejemu (Foto: Polona Avanzo)

Keithu Milesu, ki je več kot 40 let deloval v svetu financ, zdaj pa je redni kolumnist revije Demokracija, je med drugimi prišel čestitat tudi glavni in odgovorni urednik te revije Jože Biščak.

Britanska veleposlanica v Sloveniji Tifany Sadler, Keith Miles in njegova soproga Slava Miles ter Jože Biščak (Foto: Polona Avanzo)

Nagrajenca je spremljala soproga Slava Miles, ki je po rodu Slovenka.

Na sprejemu so bili med drugim tudi vrhovna sodnika Jan Zobec in njegova soproga Jana Zobec, prvi mož Financ Peter Frankl in Lojze Peterle, prvi predsednik slovenske vlade.

(Foto: Polona Avanzo)

Državna odlikovanja red za zasluge so sicer prejeli tudi dr. Karl Bonutti, Karel Smolle, dr. Lojze Sočan in Matjaž Šinkovec.

Red za zasluge (Foto: Polona Avanzo)

Deli na omrežjih