32.4 C
Ljubljana
12. julija, 2024

Zakonca Ferjan, prva poročena poslanca v DZ: »Otrok je vrhunec najinega življenja«

Deli na omrežjih

Lani smo v hramu demokracije dobili prvi zakonski par v zgodovini samostojne Slovenije – poslanca Jureta Ferjana in Karmen Kozmus Ferjan. Karmen se je možu v državnem zboru pridružila v začetku novembra lani, ko je Ljubo Žnidar zapustil poslansko funkcijo in odšel v gospodarstvo.

Gorenjec in Štajerka sta se spoznala v politiki, v Slovenski demokratski stranki. Dobra tri leta sta bila prijatelja, potem pa se je začelo dogajati … in sta se poročila. Imata 2,5-letnega sinka Vita, ki obožuje glasbo, poleg otroških pesmic so mu zelo všeč Modrijani, Tanja Žagar in Boštjan Konečnik.

Zakonca v poslanskih klopeh (Foto: Polona Avanzo)

»Trudiva se, da delo v čim večji meri ostane pred vrati najinega doma. Trenutki s sinom so dragoceni, neprecenljivi in nenadomestljivi. Jure je na družbenih omrežjih bolj aktiven kot jaz, moj telefon pa je doma rezerviran za poslušanje otroških pesmic,« je del zasebnega življenja razkrila Karmen za revijo Demokracija.

»Temelj najine zveze in bistvo najinega življenja je najin sin. Otrok je vrhunec najinega življenja. Izobrazba, služba, funkcije – to lahko dosežeš z delom in s trudom, otrok pa je čudež,« je poudarila.

 

Deli na omrežjih