24 C
Ljubljana
19. maja, 2024

Filmski izbor s Sandro Bullock in Bradom Pittom, ki bosta znava igrala skupaj!

Deli na omrežjih

Hollywoodska zvezdnika Sandra Bullock in Brad Pitt bosta drugič v kratkem času stopila skupaj pred kamero. Brad Pitt, dobitnik oskarja za stransko vlogo v filmu Bilo je nekoč … v Hollywoodu, je dobil manjšo vlogo v romantični akcijski komediji Lost City of D.

Po pisanju revije Hollywood Reporter je v središču filmske zgodbe po scenariju Dane Fox ter v režiji Aarona in Adama Neeja osamljena pisateljica (Sandra Bullock), ki meni, da je najslabše, kar se ji lahko zgodi, spor z modelom (Channing Tatum), ki je upodobljen na platnicah njene knjige. Ko se oba znajdeta v poskusu ugrabitve, ugotovita, da je življenje bolj vznemirljivo in romantično od katerekoli avtoričine knjige. Snemanje filma je predvideno v začetku poletja v Dominikanski republiki. Oskarjevca Brad Pitt in Sandra Bullock sta prvič skupaj sodelovala marca lani v akcijskem trilerju Bullet Train v režiji Davida Leitcha. Prizore sta snemala v Los Angelesu.

V filmu tudi Daniel Radcliffe
V filmu The Lost City of D pa bo v vlogi zlobneža igral tudi britanski igralec Daniel Radcliffe, ki je zaslovel z vlogo Harryja Potterja. Čeprav je Radcliffe najbolj znan po vlogi dečka Harryja Potterja, pa se je preizkusil tudi v čevljih temačnejših likov, denimo v kriminalki Mojstri iluzij 2.

Filmski izbor s Sandro Bullock

 Usodna nesreča (2006) Verižna prometna nesreča na avtocesti v Los Angelesu združi usodo, strahove in predsodke zelo različnih ljudi, zaznamovanih s terorističnimi napadi 11. septembra: temnopolti detektiv (Don Cheadle) z materjo, ki se vdaja mamilom, dva tatova avtomobilov, ki rada polemizirata o družbi, raztreseni tožilec in njegova histerična žena (Sandra Bullock), rasistični policist s partnerjem (Ryan Phillippe), ki vse teže prenaša njegovo obnašanje, uspešen, toda zaradi barve kože vedno diskriminirani hollywoodski režiser, imigrant z Bližnjega vzhoda, ki si je kupil pištolo, da bi zavaroval svojo trgovino, mehiški orodjar s hčerko, ki ne prenaša orožja, in številni drugi. Film je prejel 6 nominacij za oskarje.

Gravitacija (2013) Režiser fantazijskih spektaklov Harry Potter in jetnik iz Azkabana ter Jaz pa tebi mamo Alfonso Cuarón je posnel osupljivo vesoljsko pustolovščino, v kateri se znajdeta znanstvenica dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) in astronavt Matt Kowalski (George Clooney). Med poletom v zemeljsko orbito opravljata rutinski sprehod po vesolju, ko deli odsluženega satelita zadenejo in uničijo njuno plovilo. Prepuščena lastni iznajdljivosti se morata soočiti z vrtoglavo gravitacijo in drugimi elementi surovega vesolja, možnost njunega preživetja pa se iz minute v minuto manjša.

 Zgodba o prvaku (2009) Michael Oher (Quinton Aaron) ne ve veliko o družinskem življenju. Še manj o športu. Spozna se predvsem na ulice revne četrti Memphisa, na katerih je odraščal. Premožna Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) pa ne ve veliko o svetu. Ko drug drugega spoznata, Michael odkrije ljubeč dom, družina Tuohy pa najde nekaj, kar ji bo prav tako spremenilo življenje: novega sina in brata. Michael se iz brezdomca spremeni v zvezdniškega igralca ameriškega nogometa, to pa mu uspe s pomočjo prijazne in nesebične ženske, ki mu ponudi dom, skrbno družino in priložnost, da sledi svojim sanjam. Sandra Bullock je za vlogo Leigh Anne Tuohy prejela oskarja.

 Hitrost (1994) Keanu Reeves igra Jacka Travena, specialca losangeleške policije, ki mora razstaviti bombo, ki jo je maščevalni izsiljevalec (Dennis Hopper) podstavil na avtobus. Preden pa to stori, morata Jack in potnica Sandra Bullock z avtobusom drveti po Los Angelesu z več kot 80 kilometri na uro – drugače bo bombo razneslo. Film je režiral Jan de Bont.

Filmski izbor z Bradom Pittom

 Klub golih pesti (1999) Edward Norton igra osamljenega nespečneža, ki rutinsko opravlja delo v svoji nezanimivi službi. Da bi zapolnil praznino v svojem življenju, se udeležuje skupin za samopomoč, katerih člani so po navadi na smrt bolni ljudje. Nekega večera se njegova pot usodno križa s Tylerjem Durdenom (Brad Pitt), ki je prodajalec mila. S svojo neposrednostjo in zvitostjo postane Tyler zanj predmet zanimanja. Nekega večera mu Tyler reče, naj ga udari v trebuh. Naš pripovedovalec je sprva zmeden, ko pa to tudi naredi, začuti nov občutek svobode. Iz tega se razvije podzemni »klub golih pesti«, kjer moški sproščajo svoje frustracije.

Sedem (1995) Mladi detektiv David Mills (Brad Pitt) je pripravljen narediti vse, da bi prišel na sled zmešanemu morilcu. S starejšim kolegom Williamom Somersetom (Morgan Freeman) morata najti neznanca, ki svoje žrtve izbira po ključu sedmih smrtnih grehov: požrešnost, pohlep, lenoba, pohota, napuh, zavist, jeza. Morilec verjame, da bo tako očistil moralno umazano in obubožano družbo. Naloga zagnanih detektivov je vse prej kot preprosta, saj zaradi morilčeve bistroumnosti zlepa ne najdeta izhoda iz slepe ulice, dokler storilec ne naredi usodne napake …

Neslavne barabe (2009) Ko je Nemčija okupirala Francijo, je Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) priča umoru svoje družine. Krvavo dejanje je ukazal nacistični polkovnik Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna za las uide smrti in pobegne v Pariz, kjer pod novim imenom živi kot lastnica kinodvorane. Medtem poročnik Aldo Raine (Brad Pitt) zbere skupino ameriških vojakov judovske veroizpovedi, da bi izvajali hitre in srhljive maščevalne akcije. Enota, ki postane kaj hitro razvpita med nemškimi vojaki in častniki, dobi nalogo, v kateri mora sodelovati z nemško igralko in tajno agentko Bridget von Hammersmark (Diane Kruger). Odstraniti morajo vodstvo Tretjega rajha, ki se bo zbralo na premieri novega domoljubnega filma. Toda lastnica izbrane kinodvorane, ki je po naključju Shosanna, ima svoje načrte za maščevanje.

Pljuni in jo stisni (2000) Brezkompromisni organizatorji boksarskih dvobojev, nasilni lastniki stavnic, ruski gangster, nesposobna roparja in judovski draguljarji se v kriminalnem londonskem podzemlju znajdejo v boju za ukradeni diamant. Brad Pitt v filmu igra amaterskega boksarja irskega rodu Mickeyja O’Neila.

 

Deli na omrežjih