10.9 C
Ljubljana
24. maja, 2024

Gigantski kip senzualne Marilyn Monroe v Palm Springsu buri duhove

Deli na omrežjih

V kalifornijskem Palm Springsu od nedavnega stoji ogromen kip slovite ameriške igralke Marilyn Monroe, ki bi 1. junija praznovala 95 let, a je žal umrla že pri 36 letih.

Kipu, ki so ga postavili pred mestnim muzejem Palm Springs Art Museum, številni močno nasprotujejo. In sicer predvsem zato, ker slavno igralko prikazuje v njeni znameniti seksi pozi iz filma Sedem let skomin – ko se je v vročini postavila nad jašek in ji je močan piš dvignil krilo ter razkril spodnjice.

Kip je star že deset let, a še nikoli ni tako razburjal, kot zdaj. (Foto: EPA / Michael Nelson)

Bi bil kip »Forever Marilyn«, ki je visok skoraj osem metrov, Marilyn všeč? Nekateri so prepričani, da ne, saj je znano, da je želela biti karakterna igralka. Drugi menijo, da preprosto ni spodoben. Da se obiskovalci muzeja ob izhodu ne bi smeli soočiti s spodnjimi hlačkami.

Zagovorniki kipa pa menijo, da je kip izjemen in bo privabil številne turiste oziroma obiskovalce muzeja. Na tej lokaciji naj bi sicer kip, delo kiparja Johna Stewarda Johnsona II iz leta 2011, ostal le nekaj let. Pred tem je bil že postavljen na drugih mestih, med drugim v Avstraliji. A tokrat se s sporom glede kipa ukvarjajo tudi kalifornijska sodišča.

Deli na omrežjih