20 C
Ljubljana
24. junija, 2024

Kapa: prvi slovenski božični celovečerni film prihaja na redni spored kinematografov

Deli na omrežjih

Na filmskem festivalu Liffe so si obiskovalci pred nekaj dnevi (11. novembra) lahko ogledali prepremiero mladinskega filma Kapa/Beanie, ki je prvi božični slovenski celovečerni film. Na redni spored kinematografov prihaja 17. novembra.

Na FSF v Portorožu (Foto: Facebook/Kapa/Beanie)

Film so snemali v lanski pandemični zimi. »Čas korone je imel tudi dobre lastnosti. Božična Ljubljana je bila rezervirana za nas. Ulice so bile prazne in tihe, okrašeno mesto pa je bilo kot najlepši filmski studio,« pravi režiser Slobodan Maksimović.

Film Kapa je bil prikazan že na več festivalih, med njimi na Festivalu slovenskega filma (FSF), in je prejel tudi nekaj nagrad.

Na FSF v Portorožu (Foto: Facebook/Kapa/Beanie)

V glavnih vlogah nastopata mlada Gaj Črnič in Kaja Podreberšek, vidnejše vloge imajo tudi Ajda Smrekar, Mojca Fatur, Frano Mašković in René Štúr. Igrajo pa še številni drugi, med njimi Klemen Slakonja, Zala Đurić Ribič, Mila Maksimović, Tilen Kolbe, Emil Kulović, Jernej Kuntner, Klemen Klemen, Jaka Fon, Lotos Vincenc Šparovec, Nina Valič in Primož Pirnat.

Scenarij je napisala Saša Eržen, direktor fotografije je Sven Pepeonik, producentka pa je Ida Weiss iz produkcijske hiše Senca Studio. Film je nastal v mednarodni koprodukciji Slovenije, Luksemburga, Slovaške in Hrvaške.

Deli na omrežjih