25.4 C
Ljubljana
14. julija, 2024

Ko George Clooney in Julia Roberts dobita hčerko Kaitlyn Dever; filmski izbor z vsemi tremi

Deli na omrežjih

Ameriška igralka Kaitlyn Dever bo postala filmska hčerka Georgea Clooneyja in Julie Roberts. V romantični komediji Ticket To Paradise bo odigrala vlogo hčerke ločenega para, piše filmska revija Hollywood Reporter. Film naj bi začeli snemati letos.

Režijo filma bo prevzel britanski režiser Ol Parker, ki je Kaitlyn Dever na Twitterju označil kot »briljantno osebo«. Film Ticket To Paradise bo pripovedoval o nekdanjih zakoncih, ki skupaj odpotujeta na Bali. Svoji zaljubljeni hčerki želita namreč preprečiti, da bi se prehitro poročila in tako ponovila napako, ki sta jo sama storila pred 25 leti.

Kaitlyn Dever je bilo na velikih platnih nazadnje mogoče videti v filmu Pametni punci, celovečernem režijskem prvencu igralke Olivie Wilde. Nato je poleg Amy Adams zaigrala v muzikalu Dear Evan Hansen, ki naj bi v ameriške kinematografe prišel septembra. Za vlogo v Netflixovi mini seriji Unbelievable je bila lani nominirana za zlati globus. 

Filmski izbor z Georgeom Clooneyjem


Igraj svojo igro (2001) Šarmantni prevarant Danny Ocean (George Clooney) še ni prišel iz zapora v New Jerseyju, pa že načrtuje nov roparski podvig. Njegova najnovejša tarča so tri igralnice v Las Vegasu, ki so last neusmiljenega podjetnika Terryja Benedicta (Andy García). Poleg tega ima Benedict še nekaj, kar je včasih pripadalo Dannyju: njegovo nekdanjo ženo Tess (Julia Roberts). Med težko pričakovanim boksarskim dvobojem bo v sefu, v katerem je shranjen denar, kar 150 milijonov dolarjev. Tako Danny najame najboljše specialiste, ki mu bodo pomagali, da bo posel stekel kot po maslu. 


V zraku (2009) Režiser domiselnih komedij Hvala, ker kadite in Juno se pridruži popotovanjem neomajnega Ryana Binghama, ki ga šefi podjetij najamejo, da opravi neprijetna odpuščanja zaposlenih. Ryan (George Clooney) uživa v svobodnem načinu življenja, dokler ga ne ogrozi ambiciozna Natalie (Anna Kendrick), ki predlaga, da bi odpuščanja opravljali s pomočjo videopovezave. Ryan je odločen, da ji dokaže, kako pomemben je pristen človeški pristop, a nepričakovano razmerje z avanturistično zapeljivko Alex (Vera Farmiga) ga prisili v razmislek o pravih življenjskih vrednotah in tem, kaj zares pomeni imeti dom.


Michael Clayton (2007) Michael Clayton je uspešen odvetnik znane odvetniške pisarne, kjer mora opravljati najbolj umazana dela loščenja ugleda strank, ki se znajdejo na drugi strani zakona. Na žalost si zaradi dolgov in ločitve ne more privoščiti, da bi opustil nehvaležno službo, toda usoda ga postavi pred dokončno moralno dilemo. Njegov kolega namerava zaradi napada slabe vesti izgubiti pomembno tožbo, a Michael med raziskovanjem primera ugotovi, da bi utegnilo njegovo posredovanje škoditi številnim nedolžnim ljudem.

Filmski izbor z Julio Roberts


Čedno dekle (1990) Edward Lewis (Richard Gere) je bogat in brezobziren poslovnež, ki mu sklepanje poslov pomeni smisel življenja. Na službeni poti v Los Angelesu po spletu okoliščin spozna privlačno prostitutko Vivian (Julia Roberts). Vivian z Edwardom ostane ves teden ter se iz dekleta na klic prelevi v pravo damo in Edwardu ukrade srce. Julia Roberts je bila za vlogo v Čednem dekletu nominirana za oskarja, film pa je postal velika svetovna uspešnica.


Erin Brockovich (2000) Gre za resnično zgodbo o Erin Brockovich (Julia Roberts), dvakratni ločenki in mami treh majhnih otrok, ki ne prenese krivice, zato se spravi na podleže in doseže pomembno zmago. Ko se zgodba začne, je Erin brez denarja in brez službe. Obupana prosi odvetnika Eda Masryja (Albert Finney), naj jo zaposli v svoji firmi. Tako Erin naleti na primer zarote, s katero so prikrili dejstvo, da so v nekem mestu zaradi onesnažene vode prebivalci hudo zbolevali, nekateri celo umrli. Čeprav ljudje sprva nočejo sodelovati, jih vztrajna Erin le pripravi do tega, da ji prisluhnejo. V njihovem imenu proti korporaciji, ki je kriva za onesnaževanje, sproži tožbo in doseže rekordno odškodnino.


Ben se vrača (2018) Na jutro pred božičnim večerom Burnsovi pred vrati svojega doma presenečeni zagledajo devetnajstletnega Bena (Lucas Hedges). Holly (Julia Roberts) težko skriva navdušenje nad sinovim nepričakovanim obiskom, hkrati pa jo je tudi strah, da Ben, ki je bil na zdravljenju zaradi odvisnosti od mamil, v domačem okolju ne bi znova podlegel skušnjavi. Film je intimna in napeta drama o materi, ki v svojem boju, da bi sina rešila iz krempljev zasvojenosti, nikoli ne izgubi upanja.

Filmski izbor s Kaitlyn Dever


Varna hiša (2013) Short Term 12 je varna hiša za otroke in mladoletnike iz problematičnih družin. Zgodbo spremljamo skozi oči mlade svetovalke Grace (Brie Larson), ki z mešanico nepopustljivosti, strasti in sočutja skrbi za manjšo skupino najstnikov. Vsi ti otroci imajo svoje zgodbe in Grace se skupaj s kolegi poskuša približati tem poškodovanim mladim dušam in jim stati ob strani v njihovi kritični fazi odraščanja. Ko v dom pride Jayden (Kaitlyn Dever), ki je v kartotekah socialnih delavcev označena za posebej problematično najstnico, Grace v njej prepozna deklico z resnimi problemi, zato ji nameni posebno pozornost.


Pametni punci (2019)  Duhovita in prisrčna komedija spremlja najboljši prijateljici iz srednje šole Amy (Kaitlyn Dever) in Molly (Beanie Feldstein), ki na predvečer mature ugotovita, da bi lahko v tem času veliko manj delali in se precej več zabavali, tako kot njuni vrstniki. Odločita se nadomestiti zamujeno in v eni noči doživeti vse, kar sta zamudili v štirih letih.


Lepi fant (2018) David (Steve Carell) je skrben in predan oče, ki se v nekem trenutku zave, da je njegov nekdaj tako perspektivni sin Nic (Timothée Chalamet), s katerim sta bila nekoč močno povezana, zabredel v drogo. Pripravljen je žrtvovati vse, da bi sina rešil iz krempljev odvisnosti. Medtem ko se David spopada z Nicovimi lažmi, s prelomljenimi obljubami in z bližnjimi srečanji s smrtjo, nas film spomni, kdo je bil Nic nekoč – prisrčen, pozoren, čudovito ustvarjalen fant, ki je imel vse možnosti, da razvije svojo nadarjenost in odraste v izjemno osebo. Kaitlyn Dever v filmu igra Lauren, Nicovo punco.

 

Deli na omrežjih