28 C
Ljubljana
9. avgusta, 2022

Nadaljevanja filma Joker na filmskih platnih oktobra 2024

Deli na omrežjih

Piše: C. R.

Hollywoodski filmski zveznik Joaquin Phoenix je leta 2019 z vlogo Jokerja v istoimenskem temačnem filmu navdušil občinstvo. Nadaljevanje filma ponovno v režiji Todda Phillipsa naj bi na filmska platna po napovedih prišlo 4. oktobra 2024. Po pisanju spletnega portala Deadline.com se bo snemanje filma začelo decembra letos.

Režiser Phillips je že junija na Instagramu objavil fotografijo scenarija ter namignil, da ga piše skupaj s Scottom Silverjem. Objavil je tudi fotografijo Phoenixa, kako bere scenarij.

O vsebini samega nadaljevanja Jokerja zaenkrat uradno niso objavili še ničesar. Po navedbah revije Hollywood Reporter naj bi se za vlogo v filmu med drugim dogovarjala ameriška pevka Lady Gaga, ki je že igrala v filmu Zvezda je rojena.

Joker, v katerem Phoenix igra duševno bolnega antijunaka Batmanu in živi na obrobju družbe mesta Gotham City, je leta 2019 po vsem svetu zaslužil več kot milijardo ameriških dolarjev. Phoenix je za vlogo Jokerja prejel oskarja za najboljšega igralca, sam film pa na beneškem filmskem festivalu zlatega leva za najboljši film.

Deli na omrežjih