29.5 C
Ljubljana
9. avgusta, 2022

Obdukcija potrdila vzrok smrti ameriškega igralca Jamesa Caana

Deli na omrežjih

Hollywoodski igralec James Caan je umrl zaradi srčnega infarkta in bolezni koronarnih arterij, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa minuli konec tedna potrdila obdukcija. Caan je najbolj znan po vlogi Sonnyja Corleona v filmu Boter iz leta 1972, za katero je bil tudi nominiran za oskarja. Umrl je 6. julija v starosti 82 let.

Izjemne vloge je Caan odigral tudi v filmu, kot so Beda, Škrat, Kiss Me Goodbye in Funny Lady.

Caanovo smrt je “z veliko žalostjo” potrdila njegova družina 7. julija na Twitterju. V izjavi za Los Angeles Times je Caanov publicist dejal, da igralčeva “družina ceni izrečeno sožalje njegovih prijateljev in oboževalcev z vsega sveta in prosi za zasebnost v tem času velikega žalovanja, ter da trenutno ne bodo objavili nobenih dodatnih podrobnosti”.

Caana so se kmalu po njegovi smrti spominjali njegovi soigralci iz Botra in režiser Francis Ford Coppola. Slednji je igralca označil za “enega najbolj duhovitih ljudi”, kar jih je poznal.

Al Pacino, ki je igral Michaela Corleoneja v filmih Boter, je dejal, da je bil Jimmy njegov namišljeni brat in prijatelj za vse življenje.

Deli na omrežjih