29.5 C
Ljubljana
9. avgusta, 2022

Scorsese in DiCaprio ponovno načrtujeta sodelovanje pri zgodovinskem filmu o britanski vojaški ladji Wager

Deli na omrežjih

Piše: C. R.

Režiser Martin Scorsese in hollywoodski zvezdnik Leonardo DiCaprio po filmih Tolpe New Yorka, Letalec, Dvojna igra, Zlovešči otok in Volk z Wall Streeta načrtujeta novo sodelovanje. Skupaj želita posneti zgodovinsko dramo o preživetju na obali Južne Amerike, sta poročala Hollywood Reporter in Variety.

Pravice za film je pridobil ponudnik pretočnih vsebin Apple. Film temelji na še neobjavljeni poljudnoznanstveni knjigi z naslovom The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder ameriškega avtorja Davida Granna, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Zgodba pripoveduje o britanski vojaški ladji, ki leta 1741 obtičala na samotnem otoku pri Čilu. V krutem boju za preživetje posadka trpi lakoto, zgodijo se umori in upor.

Grann je tudi avtor poljudnoznanstvene knjige z naslovom Killers of the Flower Moon, po kateri je Scorsese pred nedavnim posnel istoimenski film z DiCapriom v glavni vlogi, ki bo v kinematografe predvidoma prišel prihodnje leto. Pripoveduje o umorih pripadnikov indijanskega plemena Osage v Oklahomi v 20. letih minulega stoletja, ko so na njihovi zemlji odkrili velike zaloge nafte.

Deli na omrežjih