28 C
Ljubljana
9. avgusta, 2022

Umrl je filmski igralec Paul Sorvino, znan po vlogah mafijcev

Deli na omrežjih

V ponedeljek je umrl igralec, operni pevec, poslovnež in pisatelj Paul Sorvino, znan po vlogah mafijcev, med drugim v filmu Dobri možje, nastopal pa je tudi v televizijskih nadaljevankah, kot je Zakon in red, kjer je bil na strani zakona. Njegov publicist Roger Neal je sporočil, da je 83-letnik umrl v bolnišnici na Floridi naravne smrti.

Paul Sorvino je imel s prvo ženo Lorraine Davis tri otroke, od katerih sta dva postala znana igralca – Mira in Michael Sorvino. Poročil se je trikrat, ob smrti v Jacksonvillu na Floridi pa mu je stala ob strani tretja žena Dee Dee Benkie.

Rodil se je aprila 1939 v newyorškem Brooklynu. Bogato kariero je začel leta 1964 na Broadwayju v glasbeni gledališki predstavi Bajour, šest let kasneje pa je nastopil v prvem filmu Kje je Poppa?.

Njegov seznam filmskih nastopov je dolg. Med drugim je v filmu Nixon igral Henryja Kissingerja, igral je tudi v filmih Dick Tracy in Rocketeer. Najbolj znan je verjetno po vlogi mafijca Paula Cicera v filmu Dobri možje.

Čeprav se je zavedal, da bo šel v zgodovino kot igralec gangsterjev, pa so bile njegove resnične strasti poezija, slikanje in opera.

“Umrl je moj oče, veliki Paul Sorvino. Bil je najbolj čudovit oče. Zelo ga imam rada in oči, pošiljam ti ljubezen med zvezde, ko se dvigaš proti njim,” je sporočila njegova hči, igralka Mira Sorvino.

Ko je izvedel, da je bila njegova hči med domnevnimi žrtvami neslavnega producenta Harveyja Weinsteina, je izjavil, da če bi to vedel takrat, ko se je dogajalo, bi bil Harvey v invalidskem vozičku.

Paul Sorvino je bil visok skoraj dva metra, kar je za igralce nenavadno, še posebej ko igrajo z majhnimi, kot je bil Al Pacino v njunem prvem skupnem filmu Panika v parku mamil leta 1971.

Deli na omrežjih