10.9 C
Ljubljana
24. maja, 2024

V kinu: Film »Aline, moč ljubezni« je navdihnila življenjska zgodba slavne Céline Dion

Deli na omrežjih

Film »Aline, moč ljubezni« je življenjska zgodba legendarne kanadske pevske senzacije Aline Dieu. Neuraden biografski film je fikcija, ki jo je navdihnilo življenje Céline Dion. Film je bil v Cannesu sprejet s petminutnimi stoječimi ovacijami.

Režiserka Valerie Lemercier, ki v filmu igra tudi glavno vlogo, svojo junakinjo Aline Dieu prikazuje v različnih obdobjih njenega življenja od otroštva dalje, s Céline Dion pa si deli mnogo podobnosti, med drugim to, da se Aline tako kot Céline zaljubi v precej starejšega moškega, poleg tega pa so v filmu uporabljene tudi nekatere najbolj znane pesmi te kanadske zvezde.

Življenjepis Céline Dion

Leta 1968 se je v Kanadi rodila pevka Céline Dion, kot najmlajša od 14 otrok. Mati je bila gospodinja, oče pa mesar, in čeprav se je družina stežka prebijala iz meseca v mesec, so živeli srečno in v ljubezni. V otroštvu se je vedno zabavala in tolažila z glasbo, s katero si je družina občasno služila tudi dodaten kruh. Céline je prvič nastopila pri petih letih na poroki starejšega brata. On ji je pomagal spisati in uglasbiti prvo skladbo, ko je bila stara komaj 12 let. Posnetek je družina poslala Reneju Angelilu, ki se je navdušil nad njenim glasom in ji pomagal do prve plošče. Z zdaj že pokojnim Renejem se je Céline pozneje tudi poročila in ustvarila družino. Z več kot 220 milijoni prodanih albumov se uvršča med najuspešnejše glasbenice vseh časov, svojo kariero pa je okitila še z zmago na Evroviziji s pesmijo »Ne partez pas sans moi«, z dvema oskarjema in s sedmimi grammyji. V zgodovino se je zapisala tudi s skladbo iz filma Titanik, My Heart Will Go On.

Céline Dion je povedala, da je imela v življenju neverjetno srečo. Da je od malega rasla v dobri družini s čudovitimi starši, da se je poročila z izjemnim možem, a da se je pri njenih 50 letih začelo novo obdobje, ki je zanjo eno najboljših do zdaj in si ga želi preživeti kar najbolje. Nedvomno je ključ do pozitivne naravnanosti v življenju ljubezen, ki jo je spremljala.

Najnovejše novice

Kanadska pevka Céovaline Dion bi morala novembra v Las Vegasu predstaviti novi šov, a je koncerte odpovedala. Kot je sporočila njena ekipa, ima Dion zdravstvene težave. »Pri Céline so se pojavili hudi in vztrajni mišični krči, zaradi katerih ne more nastopati,« so zapisali v izjavi za javnost, pevka pa je na svojem profilu na Instagramu sporočila, da je njeno srce strto. »Z ekipo smo novi šov pripravljali osem mesecev. Da ga novembra ne moremo predstaviti, me zelo žalosti,« je zapisala in dodala, da ji je še posebej žal za oboževalce, ki so načrtovali prihod v Las Vegas. »Osredotočiti se moram na zdravljenje. Ozdraveti želim čim prej,« je še zapisala. Pevkina sestra je za revijo Paris Match povedala, da je zvezdnica preobremenila svoje telo. »Vedno ista pesem. Od sebe zahteva zelo veliko. Njeno telo je reklo: ‘Stop.’,« je povedala 72-letnica in dodala, da njeno slavno sestro pestijo tudi hormonske težave, ki spremljajo menopavzo. Céline je od 2003 do 2019 stalna gostja v Las Vegasu. Med letoma 2014 in 2015 si je zaradi bolnega moža privoščila daljši odmor, po njegovi smrti pa se je vrnila na oder. Tudi leta 2018 je morala za dva meseca odpovedati nastope, ker je imela težave z ušesi.

Je pa Céline Dion vzornica in idol tudi drugi slavni pevki Adele, kar je nedavno razkrila v intervjuju, ki ga je na spletni platformi YouTube objavila revija Vogue. Pesem My Heart Will Go On je zagotovo pesem, ki jo je Adele predvajala največkrat v svojem življenju. Priznala je celo, da hrani uokvirjen žvečilni gumi, ki ga je v oddaji Carpool Karaoke, ki jo vodi James Cordon, v šali izpljunila Céline Dion na košček papirja.

• Režija: Valerie Lemercier • Žanr: biografski glasbeni film • Produkcija: Valérie d’Auteuil, Sidonie Dumas, Alice Girard in drugi • Scenarij: Valerie Lemercier • Igrajo: Valerie Lemercier, Carole Weyers, Maynard Bagang, Sylvain Marcel Dylan Raffin, Martine Fontaine • Na sporedu od: 2. 12. 2021 • Distribucija: Fivia

 

 

 

Deli na omrežjih