21.7 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Alt-country pevec Dylan LeBlanc je izdal EP s šestimi posebnimi priredbami

Deli na omrežjih

Alternativni kantri pevec in ustvarjalec Dylan LeBlanc je v letošnjem letu izdal nov EP s šestimi priredbami skladb različnih izvajalcev in skupin, ki so mu posebno pri srcu in so ga spremljale ter oblikovale skozi zasebno in ustvarjalo življenje.

Dylan LeBlanc je v zadnjem desetletju izdal štiri priznane albume, dobil pohvale za svoj slog alt-country, sodeloval z Emmylou Harris in Brittany Howard ter si delil odre z glasbeniki, kot sta Bruce Springsteen in Lucinda Williams. Letos si je LeBlanc vzel trenutek in se poklonil umetnikom, ki so navdihnili njegov edinstveni zvok. Junija je namreč izdal EP z naslovom »Pastimes« s priredbami šestih skladb, za katere LeBlanc pravi, da so ga glasbeno in duhovno navdihnile.

Vsaka skladba je povezana z njegovim življenjem

»Pastimes« torej nosi šest priredb, in sicer »Play With Fire« Rolling Stonesov, »Expecting To Fly« Buffala Springfielda, »Sensitive Kind« J. J. Calea, »Gentle On My Mind« Glena Campbella, »Blind Willie McTell« Boba Dylana in »Going To California« Led Zeppelina. Vsaka pesemna EP je bila izbrana zaradi globokega osebnega vpliva. »Sensitive Kind« popelje LeBlanca nazaj v zadimljene pivske lokale, kamor ga je oče peljal s sabo kot otroka. »Going to California« ga vrača v najstniška leta, ko je igral svoje prve koncerte v kavarni in se učil skladbe, ki bi navdušila njegovo simpatijo. »Expecting to Fly« ga spominja na najstniške radosti, divjanje po državi in poslušanje glasbe, da bi ušel težkim življenjskim razmeram. Umetnosti pripovedovanja se je naučil skozi pesmi s »Play With Fire« in »Blind Willie McTell«. »Gentle On My Mind« pa je skladba, ki se je spominja iz zgodnjega otroštva, ko je njegov dedek, prav tako kitarist, prirejal zabave, na katerih so se prijatelji zbirali, pili in peli ter pozabili na svoje težave.

Spomini na družino

»Prihajam iz vplivnega kantri glasbenega ozadja,« pravi LeBlanc, ki se ga je skladba »Gentle On My Mind« še posebej dotaknila. Zbudi mu namreč spomine na dedka, ki je oboževal je to pesem in se je velikokrat predvajala po hiši, pela na zborovanjih in zabavah, kjer so vsi pili in se smejali. »Všeč mi je zgodba te pesmi o klatežu, ki potuje od kraja do kraja in ga nič ne veže. To naredi občutek, da pogreša svojo muzo, čistejši. Sam se prepoznam v tej skladbi, saj sem si seveda vedno želel hoditi od kraja do kraja in biti svoboden. Zelo mi je všeč ta pesem in ima v mojem srcu nostalgično in čudovito mesto,« je LeBlanc opisal skladbo ob izidu EP.

Glasba je prizadevanje za širjenje obzorij in krepitev čutov

EP je bil bile posnet v Fame Recording Studios v Sheffieldu v živo in s čim manj ponovitvami, da bi ujeli občutek pristnosti. »Zdi se mi, da glasba ni nič drugega kot duhovno prizadevanje za širjenje obzorij in krepitev čutov za stvari, ki se včasih zdijo nedosegljive,« je dejal LeBlanc.

Deli na omrežjih