24.3 C
Ljubljana
19. maja, 2024

Britney Spears ima vedno več podpornikov: v bran ji je stopila tudi Juliette Lewis

Deli na omrežjih

Pred dnevi je završalo, ko je slavna ameriška pop zvezdnica Britney Spears na sodišču med pričanjem razkrila, kako zelo je travmatizirana zaradi skrbništva, ki ga ima nad njo njen oče Jamie Spears. Ne le zaradi denarja – ki ga v resnici ustvarja Britney sama –, pač pa tudi zaradi nadzora nad njenim lastnim telesom, to je prisilne kontracepcije, in številnih prepovedi, ki jih ima v vsakodnevnem življenju.

Od njenega dela živijo številni ljudje, ona pa nima besede niti o svojem telesu. (Foto: Facebook / Britney Spears)

Na sodišču je zahtevala, da to skrbništvo ukinejo, a sodnica je to zavrnila; odobrila je le, da si oče in podjetje Bessemer Trust skrbništvo delita. Zgodbe sicer še ni konec, saj bodo njene trditve morali preiskati; poleg skupine »Free Britney»« namreč na njeno stran stopa vedno več ljudi.

Med njimi je tudi Juliette Lewis, priznana ameriška igralka in rockerica, ki je nad vsem tem ogorčena.

»Zgrožena sem,« je o nadaljnjem nadzoru nad Britney zapisala Juliette, ob tem pa spomnila tudi na nedavno oprostitev Billa Cosbyja (zaradi proceduralne napake).

»Oboje pove, kar že vemo: ženskam se ne verjame,« je v daljšem zapisu na Instagramu poudarila Juliette in dodala, da sodni sistem deluje proti ženskam, revnim, temnopoltim itd. Edini boj proti temu je po njenem mnenju boj množic: »’Free Britney’ se šele začenja. Ponovno bo vložila prošnjo na sodišču, in takrat bodite zraven, bodite glasni!«

Deli na omrežjih