20.3 C
Ljubljana
22. julija, 2024

Festival MMS tudi priložnost za druženje in obujanje spominov, poglejte!

Deli na omrežjih

Na sobotnem festivalu Melodije morja in sonca (MMS), ki je bil tokrat še posebej slavnosten, saj je bil jubilejen – 40. po vrsti, je slavila Tatjana Mihelj s pesmijo »Ples v dežju«. Prireditev v Avditoriju Portorož pa je bila tudi priložnost za druženje glasbenikov, ki so na MMS sodelovali v preteklosti, potem pa so se njihove poti razšle.

»Bili smo na MMS … v družbi z mojima dragima Darinko in Vojkom Sfiligoj! ‘Moj dom’, ‘Adijo, piši mi’, ‘Moj mornarček’, ‘Dama’, ‘Poleti lastovka’, ‘Ko ugasnejo luči’, ‘Molči srce’, ‘Vzemi me nocoj’ so uspešnice, ki jih je zame spisal in spesnil odličen aranžer in komponist Vojko Sfiligoj … skladbe, ki so me izstrelile v zvezdniško nebo. Hvala ti, Vojko, za vse! Rada te imam!« se je srečanja razveselila slovenska diva Helena Blagne.

Helena Blagne z Darinko in Vojkom Sfiligoj (Facebook / Helena Blagne)

Po dolgem času pa so se srečali tudi člani skupine Atomik Harmonik, ki je zaslovela prav z zmago na MMS, in sicer leta 2004 s pesmijo »Brizgalna brizga«. Skupino so sestavljali Jani Pavec, Špela Kleinlercher Pavlin, in Dejan Čelik – Frai Toni in Špela Grošelj, ki je na družbenih omrežjih objavila skupno fotografijo s sobotnega večera in še eno iz preteklosti, ko je bila skupina na vrhuncu slave.

Člani nekdanje skupine Atomik Harmonik (Foto: Facebook / Špela Grošelj)

»Če bo kdaj res padla moja knjiga … bodo vsaj 3 poglavja namenjena temu obdobju. Smeh, solze, sreča, jeza, hajp … in vse, kar paše k uspehu, ki smo ga bili takrat deležni praktično čez noč! Bili so lepi časi, danes so še lepši spomini … in skupaj smo jih obujali v soboto na festivalu MMS, kjer smo 17. 7. 2004 zmagali in … spisali neponovljivo zgodbo, ki je zagotovo zaznamovala naša življenja,« je pripisala Špela.

Atomik Harmonik na vrhuncu slave. (Foto: Facebook / Špela Grošelj)

Deli na omrežjih