23.4 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Glasbeniki z veseljem nastopili na koncertu za ukrajinske begunce. Ditka: »Srce se mi para«

Deli na omrežjih

Na koncertu Stopimo skupaj za Ukrajino, ki ga je v sredo priredila RTV Slovenija skupaj z Rdečim križem Slovenije in Slovensko karitas, so do zdaj zbrali več kot 713.000 evrov pomoči, ki bo namenjena beguncem iz Ukrajine.

Ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija so nastopila številna znana imena, med drugimi Eva Beus in Miha Koretič, Zvezdana Novakovič, Čaralice in Danijel Bogataj, Ansambel Saša Avsenika, Ditka, Omar Naber, Nuša Derenda in Anže Šuštar, Slavko Ivančič, Adi Smolar, Nina Pušlar, Vlado Kreslin, Anja Pavlin, Lamai, Bort Ross …

Že pred koncertom sta k pomoči pozvala izjemna pevce Nuša Derenda in Anže Šuštar.

V duetu z Anžetom Šuštarjem (Foto: Nuša Derenda)

»Nocoj pomagamo Ukrajini. Boste z nami?« je pozvala Nuša, k darovanju pa je povabil tudi Anže.

Priljubljena kantavtorica Ditka je po koncertu na družbenih omrežjih zapisala: »Srce se mi para, da se takšne grozote dogajajo nedolžnim ljudem. Hvaležna, da sem lahko s svojo glasbo prispevala vsaj košček upanja …«

»V čast mi je bilo oder deliti z izjemnimi glasbeniki Simfoničnega orkestra in Big banda RTV Slovenija,« je zapisala Ditka. (Foto: Facebook/Ditka)

Zbiranje sredstev za pomoč beguncem iz Ukrajine še vedno poteka prek sporočil SMS (za uporabnike mobilnih storitev A1, Telekom, Telemach in T-2):
UKRAJINA5 na 1919 in darovali boste 5 evrov
UKRAJINA10 na 1919 in darovali boste 10 evrov
Prav tako pa še vedno lahko darujete preko Slovenske karitas in Rdečega križa Slovenije.

 

Deli na omrežjih