15.2 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Mineva 44 let od smrti kralja rock’n’rolla Elvisa Presleyja; je bila res kriva odvisnost?

Deli na omrežjih

Elvis Presley se je rodil 8. januarja 1935 v ameriški zvezni državi Mississippi. S svojo kombinacijo neverjetnega šarma, nadarjenosti in občutka za interpretacijo je kot pevec in igralec osvojil svet. Posnel je 94 malih plošč, 40 uspešnih albumov ter odigral 27 filmskih vlog.

Umrl 16. avgusta 1977, pri le 42 letih. Do zdaj je veljala razlaga, da ga je ubil srčni napad, ki je bil posledica ekscesno življenja – nezdrave prehrane, odvisnosti od tablet, poživil itd. Nedavno pa je izšla knjiga »Elvis: Destined do Die Young« (Elvis: obsojen, da bo umrl mlad) avtorice Saly Hoedel, v kateri ta opozarja, da je Elvis imel predvsem neko drugo težavo: gene.

Elvisova stara starša po materi sta bila namreč bratranec in sestrična v prvem kolenu in več njunih potomcev umrlo mladih, vključno s tremi Elvisovimi strici. Tudi njegova mati, Gladys, je umrla že pri 46-ih. Elvis je imel več bolezni že od rojstva, pravi Hoedelova, in opozarja, da ni prav, da spregledujemo njegovo človečnost. Ne nazadnje je na njegov račun živelo ogromno ljudi.

Kakor koli, dejstvo je eno: Elvis Presley je polepšal svet!

Deli na omrežjih