15.5 C
Ljubljana
18. junija, 2024

Ozzy Osbourne ne zmore več: »Nikoli si ne bi predstavljal, da se bo tako končalo«

Deli na omrežjih

Britanski roker oziroma heavymetalec Ozzy Osbourne je iz zdravstvenih razlogov odpovedal turnejo No more Tours 2 po Veliki Britaniji in Evropi, ki jo je načrtoval za maj in junij. In ne le to: kaže, da se je od turnej na splošno poslovil.

(Foto: Facebook/Ozzy Osbourne)

»To je verjetno ena najtežjih stvari, ki sem jih moral kdaj koli povedati svojim zvestim oboževalcem,« je 74-letni glasbenik zapisal na Facebooku. Pred štirimi leti je doživel hudo nesrečo, v kateri si je poškodoval hrbtenico, in v vsem tem času je bil njegov edini cilj, da se vrne na oder, je nadaljeval. Njegov glas je v redu, toda telo je po treh operacijah, zdravljenju in fizioterapijah šibko. Spoznal je, da na turnejo ne bo zmogel iti, in pravzaprav napovedal, da je s turnejami na splošno zaključil: »Nikoli si ne bi predstavljal, da se bodo moji dnevi na turnejah tako končali. Moja ekipa trenutno išče ideje, kako bi lahko nastopal, ne da bi moral potovati iz mesta v mesto in iz države v državo.«

Več zdravstvenih težav

»Rad bi se zahvalil svoji družini, ekipi, prijateljem, skupini Judas Priest in seveda svojim oboževalcem za njihovo neskončno predanost, zvestobo in podporo ter za to, da so mi omogočili življenje, o katerem se mi ni niti sanjalo,« je dodal. V svojem zapisu sicer ni naštel vseh svojih zdravstvenih težav, je pa pred tremi leti povedal, da so mu diagnosticirali Parkinsovo bolezen. Turnejo No more Tours 2 je načrtoval že leta 2018, a jo je prestavil zaradi pljučnice, in potem jo je prestavil še nekajkrat, tudi zaradi pandemije covida.

Ekscentrično življenje

S hčerko Kelly Osbourne (Foto: Facebook/Ozzy Osbourne)

Ozzy Osbourne je bil ustanovni član skupine Black Sabbath in njen frontman, pel je na vseh njenih albumih, od prvenca leta 1970 do Never Say Die! (1978). Skupina, ki velja za začetnico heavy metala, je bila zelo uspešna, a je Osbourne zaradi pretiravanja z alkoholom in drogami iz nje moral oditi. Kljub temu je ustvaril uspešno samostojno kariero, izdal je 13 studijskih albumov – zadnjega, Patient Number 9, v lanskem letu. Z Black Sabbath je pozneje še večkrat občasno sodeloval. Prodal je približno sto milijonov svojih albumov in sodi med najbogatejše Britance. Ves čas je živel precej ekscentrično in povzročal različne škandale – nekoč je denimo na koncertu odgriznil glavo netopirju –, na vprašanja novinarjev pa zaradi omamljenosti pogosto sploh ni mogel odgovarjati.

Na lestvici največjih pevcev vseh časov

Njegovih oboževalcev to ni motilo, njegovo petje pa je bilo vedno nekaj posebnega. Revija Rolling Stone ga je nedavno uvrstila na lestvico 200 največjih pevcev vseh časov (na 112. mesto). To, da zveni kot nihče drug, je njegova supermoč, so med drugim zapisali in dodali, da mu uspeva zasenčiti »kitarske bogove, kot sta Tony Iommi in Randy Rhoads«.

Ozzy Osbourne v zadnjih letih živi mirneje in bolj zdravo, mlajše generacije pa so ga spoznale v priljubljenem resničnostnem šovu Osbournovi, ki ga je s svojo drugo ženo Sharon, hčerko Kelly in sinom Jackom snemal v letih 2002–2005. In čeprav se je od turnej poslovil, mnogi upajo, da bo glasbeno še ustvarjal in si toliko opomogel, da bo lahko še kdaj nastopal.

 

Deli na omrežjih