19.2 C
Ljubljana
14. julija, 2024

Smrt Charlieja Wattsa, člana skupine Rolling Stones, je užalostila svet

Deli na omrežjih

Bobnar legendarne skupine Rolling Stones Charlie Watts je včeraj umrl v bolnišnici v Londonu, po medicinskem posegu, ki ga je uspešno prestal v začetku meseca. Za kakšen poseg je šlo, ni znano, je pa znano, da se je leta 2004 zdravil zaradi raka.

Charlie Watts, ki je junija dopolnil 80 let, je bil član ‘kotalečih se kamnov’ od leta 1963. Veljal je za najbolj mirnega in stabilnega člana Rolling Stonesov, ob rock’n’rollu je imel rad tudi jazz in blues. Zapustil je ženo Shirley Ann Shepherd, s katero se je poročil leta 1964, in hčer Seraphino, bil je tudi dedek.

Ostali so trije: Keith Richards, Mick Jagger in Ronnie Wood. (Foto: Facebook/The Rolling Stones)

Slavni britanski bend sicer septembra načrtuje ameriško turnejo No filter, ki bi morala biti že lani, a so jo prestavili zaradi epidemije covida-19. Vstopnice so že nekaj časa v prodaji, toda zdaj se marsikdo sprašuje, ali bodo turnejo izvedli ali morda še enkrat prestavili.

Ob novici o smrti priljubljenega Charlieja Wattsa so sožalje izrekli številni glasbeniki, med njimi Paul McCartney, Joan Jett, Elton John, Def Leppard, Eric Clapton …

Deli na omrežjih