13.5 C
Ljubljana
23. maja, 2024

»Strangers in the night«: Sinatra jo je sovražil, toda postala je večna

Deli na omrežjih

Sloviti ameriški pevec in igralec Frank Sinatra je pesem »Strangers in the night« posnel pred točno 55 leti, 11. aprila 1966, malo pozneje pa še album z istim naslovom. Glasbo za pesem je ustvaril Bert Kaempfert, besedilo pa Charles Singleton in Eddie Snyder. Vroč material so najprej ponudili Melini Mercouri, vendar je ta menila, da bi bil primernejši moški vokal, in odklonila.

Tako je pesem pristala pri Sinatri in z njim na 1. mestu lestvic Billboard Hot 100, Easy Listening in UK Singles Chart. Album pa je postal Sinatrov komercialno najuspešnejši. Padlo je tudi kar nekaj grammyjev. Razvpiti pevec je tako po 11 letih imel gigantski hit, ki je na lestvicah ostal 15 tednov.

Sinatra pa je pesem preziral in prostodušno izjavljal, da je »najslabša fu**ing pesem«, kar jih je kdaj slišal. Pravzaprav je takšno mnenje imel že takoj, ko so mu jo ponudili. »Tega nočem peti, to je sranje,« ga je citiral James Kaplan, ki je o pevcu napisal dve biografiji. In zakaj je Sinatra pesem vseeno sprejel? Preprosto: potreboval je hit.

 

Deli na omrežjih