13.6 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Zgodbe slavnih glasbenikov, ki so se okužili z novim koronavirusom

Deli na omrežjih

Številni znani glasbeniki, ki so se soočili s simptomi in posledicami novega koronavirusa, so svoje sledilce in oboževalce pozvali, naj pazijo nase, saj okužba ni šala.

Pandemija novega koronavirusa še vedno divja, pojavljajo se nove različice virusa, ki ne prizanašajo nikomur. Tudi številni znani glasbeniki so se že soočili z boleznijo covid-19 in o njej spregovorili. Ne le zato, da obveščajo svoje oboževalce, kaj se v njihovem življenju dogaja, ampak tudi zato, da so svoje sledilce pozvali, naj ostanejo doma, naj se cepijo in naj pazijo na druge ljudi.

Elton John

Ikonični glasbenik je v Instagramovi zgodbi letošnjega januarja povedal, da je bil pozitiven na novi koronavirus in da zaradi tega prestavlja nastope svoje poslovilne turneje v Dallasu. »K sreči sem polno cepljen in okrepljen, moji simptomi pa so blagi,« je razkril in dodal, da se bo hitro vrnil na glasbene odre.

Hugh Jackman

Avstralski igralec in pevec, Guinnessov rekorder Hugh Jackman, zvezdnik Broadwayjeve predstave The Music Man, je v videu na Instagramu razkril, da je bil pozitiven na covid-19. »Moji simptomi so kot prehlad: praska me v grlu in imam malo izcedka iz nosu, vendar sem v redu. In storil bom vse, kar je v moji moči, da postanem boljši. In takoj, ko bom ozdravljen, se bom vrnil na oder.«

Brian May

Kitarist skupine Queen je proti koncu lanskega leta razkril, da je bil po obisku rojstnodnevne zabave pozitiven na covid-19. »Šokantni dan je prišel tudi zame – pokazala se je tista grozna dvojna črta na testerju,« je May zapisal na Instagramu ob fotografiji rezultatov testa. »In ja – vsekakor BREZ sočutja, prosim – bilo je res groznih nekaj dni, vendar sem v redu.« 20. decembra je roker, ki je cepljen in je prejel poživitveni odmerek, v daljši objavi dodal, da bitka v njegovem telesu še vedno poteka.

Kanye West

Ameriški raper je v intervjuju za Forbes lani poleti razkril, da je zbolel za boleznijo že februarja. »Mrazenje, tresenje v postelji, prhe potu in gledanje videoposnetkov, ki mi povedo, kaj naj storim, da to premagam,« je West opisal dogajanje in simptome, ki jih je doživel. »Spomnim se, da mi je nekdo rekel, da ima tudi Drake novi koronavirus, in moj odgovor je bil, da Drake ne more biti bolj bolan od mene,« se je pošalil.

Andrea Bocelli

Italijanski pevec je v objavi na Facebooku maja lani razkril, da se je skupaj s člani svoje družine marca boril z novim koronavirusom. »Iz spoštovanja do tistih, za katere ima okužba z virusom resnejše posledice, sem se odločil, da bi bilo najbolje, da novic v tistem času ne delim,« je dejal Bocelli in dodal, da je bil njegov primer blag in da je popolnoma ozdravel. »Vsekakor nisem želel po nepotrebnem vznemirjati svojih oboževalcev in sem želel tudi zaščititi zasebnost svoje družine,« je dodal.

Placido Domingo

Operni pevec je lanskega 22. marca na družabnih omrežjih sporočil, da je okužen. »Izkusil sem povišano telesno temperaturo in simptome kašlja, zato sem se odločil za testiranje in rezultat je bil pozitiven,« je dejal. »Vse vas prosim, bodite skrajno previdni, upoštevajte osnovne smernice, tako da si pogosto umivate roke, držite vsaj 6 metrov razdalje od drugih, naredite vse, kar je v vaši moči, da preprečite širjenje virusa, in predvsem prosim, da ostanete doma, če lahko,« pa je svoje sledilce pozval Domingo.

 

Deli na omrežjih