15.2 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Zmagovalka jubilejnih MMS, Tatjana Mihelj, ima že dolgo glasbeno kariero

Deli na omrežjih

Minuli konec je na jubilejnem, 40. festivalu Melodije morja in sonca v Portorožu zmagala Tatjana Mihelj s skladbo »Ples v dežju«, in sicer predvsem po zaslugi strokovne žirije. Glasovanje na radijskih postajah in po telefonu je namreč zmago prineslo Evi Boto s skladbo »Kdo ti bo dušo dal«, a ker sta po seštevku vseh glasov obe pevki imeli enako število točk, je po pravilih tekmovanja zmagala tista, ki je dobila več točk žirije.

O zmagovalki

Tatjana Mihelj je na slovenski glasbeni sceni znana že skoraj 30 let. Nase je prvič opozorila leta 1993, ko je zmagala na lokalnem festivalu 1. glas Primorske, nato pa je nastopala kot pevka v narodnozabavnem ansamblu Vrtnica. Z ansamblom, ki je gostoval v Nemčiji, Švici, Kanadi in Italiji leta 1995, so isto leto prejeli tudi prvo nagrado na Festivalu narodnozabavne glasbe v Števerjanu. Kasneje, v obdobju samostojnega nastopanja, je sodelovala z Otom Pestnerjem in nastopila v oddaji Orion. Pevsko se je šolala pri znani slovenski pevki Darji Švajger in opravila sprejemni izpit na oddelku za džezovsko petje na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer se je izšolala za pevko džeza. Leta 2010 se je prijavila na oddajo Slovenija ima talent, a se ni uvrstila v polfinale, leta 2018 pa je bila uspešnejša na temovanju Nova zvezda, kjer se je uvrstila v finale.

Zmagovalka MMS. (Foto: Facebook)

Izšel je album skladb festivala

Prireditev sta letos že desetič povezovala Lorella Flego in Mario Galunič, tekmovalce pa je v živo spremljal festivalski bend pod vodstvom Tomija Puriča. Za animacijo in zabavo občinstva je poskrbel Lado Bizovičar, ki je v venček povezal in odpel najbolj priljubljene melodije preteklih festivalov. Dogajanje je sklenil ognjemet v Portorožu, ki ga je za 40 let festivala sestavljalo 40 različnih svetlobnih efektov. Ob festivalu je izšel tudi digitalni festivalski album Melodije morja in sonca 2021. Založba kaset in plošč RTV Slovenija je album izdala na dan festivala, na njem so vse tekmovalne skladbe s festivala, dodana pa je tudi skladba Bodi z mano do konca, s katero je Tinkara Kovač zmagala na zadnjem festivalu Melodije morja in sonca.

Deli na omrežjih