Za 2 burgerja potrebjemo:
300 g mletega sv. mesa, 2 burger žemljici s sezamom, mešanica začimb za burger, 1 manjša čebula, 100 g ribanega sira Livada Pomurskih mlekarn, 4 rezine prekajenega sv. vratu, 100 g kislega zelja Droga, sladkor, sol, 100 g rezanih kumaric za solato Droga, namaz iz paprike Droga
![](https://kuloar.si/wp-content/uploads/2022/11/burger_s_kislim_zeljem_FOTO_Selma_Bizjak-300x225.jpg)
Priprava:
- Mleto meso začinimo. Maso oblikujemo tako, da v sredino vsakega burgerja dodamo 50 g ribanega sira.
- Meso spečemo z obeh strani (približno 25 minut).
- Medtem na maščobi in sladkorju popražimo narezano čebulo. Rahlo solimo in popramo. Dodamo kislo zelje in premešamo.
- Sledi sestavljanje burgerja.
- Žemljico prerežemo na polovico.
- Spodnji del namažemo z namazom iz paprike. Dodamo dve rezini prekajenega sv. vratu.
- Sledijo narezane kumarice.
- Dodamo burger.
- Sledi karamelizirano kislo zelje s čebulo.
- Vse sestavine pokrijemo z vrhnjim delom žemlje.
Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ