9.6 C
Ljubljana
19. aprila, 2024

Domači burger s kislim zeljem: njami!

Deli na omrežjih

Za 2 burgerja potrebjemo:

300 g mletega sv. mesa, 2 burger žemljici s sezamom, mešanica začimb za burger, 1 manjša čebula, 100 g ribanega sira Livada Pomurskih mlekarn, 4 rezine prekajenega sv. vratu, 100 g kislega zelja Droga, sladkor, sol, 100 g rezanih kumaric za solato Droga, namaz iz paprike Droga

Domači burger s kislim zeljem (Foto: Selma Bizjak)

Priprava:

  1. Mleto meso začinimo. Maso oblikujemo tako, da v sredino vsakega burgerja dodamo 50 g ribanega sira.
  2. Meso spečemo z obeh strani (približno 25 minut).
  3. Medtem na maščobi in sladkorju popražimo narezano čebulo. Rahlo solimo in popramo. Dodamo kislo zelje in premešamo.
  4. Sledi sestavljanje burgerja.
  5. Žemljico prerežemo na polovico.
  6. Spodnji del namažemo z namazom iz paprike. Dodamo dve rezini prekajenega sv. vratu.
  7. Sledijo narezane kumarice.
  8. Dodamo burger.
  9. Sledi karamelizirano kislo zelje s čebulo.
  10. Vse sestavine pokrijemo z vrhnjim delom žemlje.

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ

Deli na omrežjih