32.4 C
Ljubljana
12. julija, 2024

Grška solata je nepogrešljiva klasika, toda ali veste, kaj ji da tisto piko na i?

Deli na omrežjih

Ni poletja brez grške solate. Zato sem tokrat preizkusila mešanico začimb »Grški bogovi« Trije kralji in vam povem – resnično ji doda tisto rahlo pikantno piko na i. O njenih sestavinah ne bom izgubljala besed, ker so nam vsem dobro poznane. Vam pa polagam na srce – izberite kvalitetne sestavine. Zelenjava bo še najboljša tista, z domačega vrta. Pa gremo k pripravi …

Kot nalašč za poletne dni! (Foto: Selma Bizjak)

Za 2 osebi: 2 paradižnika campari, 200 g češnjevega paradižnika različnih barv, 1 rdeča čebula, 1 kumara, 200 g feta sira, olive kalamata, oljčno olje, sveža bazilika, mešanica začimb »Grški bogovi« Trije kralji*, glazura balzamičnega kisa (po želji)

*Mešanica začimb Grški bogovi vsebuje: česen, čili, papriko, morsko sol, čebulo, baziliko, rožmarin, origano, peteršilj. Kupite jo lahko v spletni trgovini www.zacimbe.si, kjer najdete še veliko okusnih in dišečih začimb ter mešanic začimb v ličnih embalažah. S kodo SSB15 imate pri vašem nakupu kar 15% popust na celoten nakup!

Priprava:

  1. Zelenjavo očistimo in operemo. Kumaro olupimo in narežemo na kocke. Večje paradižnike narežemo na 4 krhlje, češnjeve paradižnike na polovico. Rdečo čebulo olupimo, prepolovimo in narežemo na tanke rezine. Lističe bazilike operemo.
  2. Vse vrste zelenjave damo v večjo skledo.
  3. Dodamo še olive kalamata in na kocke narezan feta sir.
  4. Posujemo z mešanico začimb Grški bogovi ter prelijemo z oljčnim oljem.
  5. Z žlicama narahlo premešamo in postavimo za pol ure v hladilnik, da se sestavine povežejo.
  6. Postrežemo ohlajeno, na krožniku ali v skodelici dekoriramo z lističi sveže bazilike.
  7. Zraven ponudimo hrustljav kruh ali grisine.

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.

Deli na omrežjih