Ni poletja brez grške solate. Zato sem tokrat preizkusila mešanico začimb »Grški bogovi« Trije kralji in vam povem – resnično ji doda tisto rahlo pikantno piko na i. O njenih sestavinah ne bom izgubljala besed, ker so nam vsem dobro poznane. Vam pa polagam na srce – izberite kvalitetne sestavine. Zelenjava bo še najboljša tista, z domačega vrta. Pa gremo k pripravi …
Za 2 osebi: 2 paradižnika campari, 200 g češnjevega paradižnika različnih barv, 1 rdeča čebula, 1 kumara, 200 g feta sira, olive kalamata, oljčno olje, sveža bazilika, mešanica začimb »Grški bogovi« Trije kralji*, glazura balzamičnega kisa (po želji)
*Mešanica začimb Grški bogovi vsebuje: česen, čili, papriko, morsko sol, čebulo, baziliko, rožmarin, origano, peteršilj. Kupite jo lahko v spletni trgovini www.zacimbe.si, kjer najdete še veliko okusnih in dišečih začimb ter mešanic začimb v ličnih embalažah. S kodo SSB15 imate pri vašem nakupu kar 15% popust na celoten nakup!
Priprava:
- Zelenjavo očistimo in operemo. Kumaro olupimo in narežemo na kocke. Večje paradižnike narežemo na 4 krhlje, češnjeve paradižnike na polovico. Rdečo čebulo olupimo, prepolovimo in narežemo na tanke rezine. Lističe bazilike operemo.
- Vse vrste zelenjave damo v večjo skledo.
- Dodamo še olive kalamata in na kocke narezan feta sir.
- Posujemo z mešanico začimb Grški bogovi ter prelijemo z oljčnim oljem.
- Z žlicama narahlo premešamo in postavimo za pol ure v hladilnik, da se sestavine povežejo.
- Postrežemo ohlajeno, na krožniku ali v skodelici dekoriramo z lističi sveže bazilike.
- Zraven ponudimo hrustljav kruh ali grisine.
Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.