13.7 C
Ljubljana
16. aprila, 2024

Kaneloni z bolonjsko omako: klasični so najboljši!

Deli na omrežjih

Kaneloni so še ena od tradicionalnih jedi pri naših zahodnih sosedih Italijanih. In ker smo Slovenci večinoma ljubitelji italijanske kuhinje, nasploh testenin, sem danes pripravila recept za najbolj klasične, polnjene z bolonjsko omako in bešamelom. Sami pa lahko seveda v nadev dodate sestavine čisto po vašem okusu. Sama prisegam na to klasiko.

Kaneloni z bolonjsko omako (Foto: Selma Bizjak)

Za 2–3 osebe potrebujemo:

  • Ragu Bolognese (350 g grobo mletega govejega mesa, 150 g pancete, 300 ml pasiranega paradižnika, 1 korenček, 1 majhna čebulo, približno 8 cm stebelne zelene, 100 ml rdečega vina, sol, poper, mešanico začimb Sugo & Bolognese Trije kralji, 2 jž oljčnega olja, jušno zelenjavno osnovo),
  • 8 testeninskih tulcev za kanelone,
  • bešamel (2 cm rezino masla, 2 dl mleka, 3 žlice moke, ščepec soli in muškatni orešček)

Recept za bolonjsko omako: Ragu Bolognese – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

Recept za bešamel: Bešamel omaka – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

Kaneloni z bolonjsko omako (Foto: Selma Bizjak)

Priprava:

  1. Pripravimo bolonjsko omako (lahko jo pripravimo tudi dan pred pripravo kanelonov, hranimo jo v hladilniku).
  2. Pripravimo bešamel.
  3. V ognjevaren pekač damo najprej bešamel.
  4. Nato enega za drugim napolnimo vse kanelone z bolonjsko omako.
  5. Napolnjene kanelone položimo v pekač, enega poleg drugega, na bešamel.
  6. Čez kanelone prelijemo preostanek bolonjske omake ter bešamela.
  7. Postavimo v prej ogreto pečico na 200 °C, na srednje rešeto, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  8. Pečemo 40 minut.
  9. Pečeno vzamemo iz pečice in pustimo stati 5–10 minut.
  10. Zraven ponudimo riban parmezan.

*Pri nakupu s kodo SSB15 v spletni trgovini www.zacimbe.si imate kar 15% popusta!

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.

 

Deli na omrežjih