Kaneloni so še ena od tradicionalnih jedi pri naših zahodnih sosedih Italijanih. In ker smo Slovenci večinoma ljubitelji italijanske kuhinje, nasploh testenin, sem danes pripravila recept za najbolj klasične, polnjene z bolonjsko omako in bešamelom. Sami pa lahko seveda v nadev dodate sestavine čisto po vašem okusu. Sama prisegam na to klasiko.

Za 2–3 osebe potrebujemo:
- Ragu Bolognese (350 g grobo mletega govejega mesa, 150 g pancete, 300 ml pasiranega paradižnika, 1 korenček, 1 majhna čebulo, približno 8 cm stebelne zelene, 100 ml rdečega vina, sol, poper, mešanico začimb Sugo & Bolognese Trije kralji, 2 jž oljčnega olja, jušno zelenjavno osnovo),
- 8 testeninskih tulcev za kanelone,
- bešamel (2 cm rezino masla, 2 dl mleka, 3 žlice moke, ščepec soli in muškatni orešček)
Recept za bolonjsko omako: Ragu Bolognese – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)
Recept za bešamel: Bešamel omaka – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

Priprava:
- Pripravimo bolonjsko omako (lahko jo pripravimo tudi dan pred pripravo kanelonov, hranimo jo v hladilniku).
- Pripravimo bešamel.
- V ognjevaren pekač damo najprej bešamel.
- Nato enega za drugim napolnimo vse kanelone z bolonjsko omako.
- Napolnjene kanelone položimo v pekač, enega poleg drugega, na bešamel.
- Čez kanelone prelijemo preostanek bolonjske omake ter bešamela.
- Postavimo v prej ogreto pečico na 200 °C, na srednje rešeto, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
- Pečemo 40 minut.
- Pečeno vzamemo iz pečice in pustimo stati 5–10 minut.
- Zraven ponudimo riban parmezan.
*Pri nakupu s kodo SSB15 v spletni trgovini www.zacimbe.si imate kar 15% popusta!
Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.