Kaneloni so še ena od tradicionalnih jedi pri naših zahodnih sosedih Italijanih. In ker smo Slovenci večinoma ljubitelji italijanske kuhinje, nasploh testenin, sem danes pripravila recept za najbolj klasične, polnjene z bolonjsko omako in bešamelom. Sami pa lahko seveda v nadev dodate sestavine čisto po vašem okusu. Sama prisegam na to klasiko.

Kaneloni z bolonjsko omako (Foto: Selma Bizjak)

Za 2–3 osebe potrebujemo:

  • Ragu Bolognese (350 g grobo mletega govejega mesa, 150 g pancete, 300 ml pasiranega paradižnika, 1 korenček, 1 majhna čebulo, približno 8 cm stebelne zelene, 100 ml rdečega vina, sol, poper, mešanico začimb Sugo & Bolognese Trije kralji, 2 jž oljčnega olja, jušno zelenjavno osnovo),
  • 8 testeninskih tulcev za kanelone,
  • bešamel (2 cm rezino masla, 2 dl mleka, 3 žlice moke, ščepec soli in muškatni orešček)

Recept za bolonjsko omako: Ragu Bolognese – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

Recept za bešamel: Bešamel omaka – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

Kaneloni z bolonjsko omako (Foto: Selma Bizjak)

Priprava:

  1. Pripravimo bolonjsko omako (lahko jo pripravimo tudi dan pred pripravo kanelonov, hranimo jo v hladilniku).
  2. Pripravimo bešamel.
  3. V ognjevaren pekač damo najprej bešamel.
  4. Nato enega za drugim napolnimo vse kanelone z bolonjsko omako.
  5. Napolnjene kanelone položimo v pekač, enega poleg drugega, na bešamel.
  6. Čez kanelone prelijemo preostanek bolonjske omake ter bešamela.
  7. Postavimo v prej ogreto pečico na 200 °C, na srednje rešeto, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  8. Pečemo 40 minut.
  9. Pečeno vzamemo iz pečice in pustimo stati 5–10 minut.
  10. Zraven ponudimo riban parmezan.

*Pri nakupu s kodo SSB15 v spletni trgovini www.zacimbe.si imate kar 15% popusta!

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.