29 C
Ljubljana
20. junija, 2024

Melania Trump v kripto svetu: lansirala je svoj prvi žeton NFT, del izkupička bo namenjen otrokom v rejništvu

Deli na omrežjih

Melania Trump, nekdanja prva dama ZDA, je včeraj predstavila svoj umetniško-poslovni projekt, ki temelji na nezamenljivih kriptožetonih (Non Fungible Tokens – NFT). Del izkupička bo namenila otrokom, ki so v sistemu rejništva. Projekt je podprt z družbenim omrežjem Parler, ki je prijazno do svobode govora.

Melania Trump (Foto: STA/Xinhua)

Prvi NFT z imenom »Melanijina vizija« je že na voljo, in sicer od 16. do 31. decembra.

»Melanijina vizija« vključuje sliko in zvočno sporočilo. Umetniško delo je ustvaril francoski umetnik Marc-Antoine Coulon, en NFT pa je mogoče kupiti za en SOL (vrednost te kriptovalute je trenutno okoli 175 ameriških dolarjev). Novinci lahko žetone SOL kupijo s kreditnimi karticami prek spletne strani MelaniaTrump.com. Na tej strani bo, kot je napovedala, svoje NFT objavljala periodično.

(Foto: Twitter/Melania Trump)

»Potem ko sem zapustila Belo hišo, sem ugotovila, da lahko ustvarim novo platformo, na kateri bo svoboda govora lahko cvetela,« je povedala za Breitbart News. »Moja nova galerija NFT, MelaniaTrump.com, uporablja decentralizirano tehnologijo veriženja blokov in omogoča neposredno povezavo ljudem po vsem svetu.«

»Moja ljubezen do umetnosti se kaže v mojem prvem NFT, Melanijina vizija, ki sem ga ustvarila z umetnikom Marc-Antoinom Coulonom. Del izkupička bo namenjen otrokom v rejniških družinah. Moja iniciativa Be Best, Fostering the Future, bo opremila študente z različnimi tehnološkimi spretnostmi, kar jih bo pripravilo na delo. Navdušena sem, da bom lahko navdihila naslednjo ameriško generacijo podjetnikov,« je še povedala Melania.

Deli na omrežjih