V originalu je to »Pulled« oziroma «Shredded Beef« in jo bolje poznamo iz različnih burgerjev. Nikakor pa ni to edini način, kako jo lahko postrežemo. Meni se goveje meso odlično poda s pire krompirjem.

Za 4 osebe potrebujemo: 600 g govedine (pleče), olje, sol, poper v zrnju, 4 srednje velike korenčke, 2 rdeči čebuli, 400 g krompirja, rezino masla, mleko

Priprava:
- Večer preden bomo govedino pekli, jo mariniramo v olju, dodamo poper v zrnju.
- Posodo z mesom v marinadi pokrijemo in postavimo v hladilnik.
- Pol uro pred pečenjem mesa le-to vzamemo iz hladilnika in pustimo na sobni temperaturi.
- V večji lonec prilijemo olje od marinade in ga segrejemo.
- Ko je vroče, dodamo meso in ga z vseh strani na hitro rjavo opečemo.
- Ko je meso lepo zapečeno z vseh strani, ga še solimo.
- Temperaturo kuhališča zmanjšamo na minimum, v lonec na dno (nikoli na meso!) kapnemo par kapljic vode in pokrijemo.
- Meso počasi pečemo približno 3 ure. Vmes po kapljicah prilivamo vodo, da se meso počasi mehča.
- Pol ure pred koncem pečenja dodamo še korenček in čebulo ter rahlo solimo.
- V slanem kropu skuhamo olupljen krompir in pripravimo pire – odcejen krompir pretlačimo, dodamo rezino masla in mleko ter premešamo.
- Ko je meso pečeno, iz lonca umaknemo korenček in čebulo. Meso z vilicami »razcufamo«.
- Na servirne krožnike damo najprej pire krompir, nanj damo »nacufano« govedino, korenček in čebulo.
- Vse skupaj posujemo še s sesekljanim svežim peteršiljem.
Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.