2 C
Ljubljana
13. decembra, 2024

Omamno okusne biskvitne rezine z jagodami in smetano

Deli na omrežjih

Preproste in omamno okusne rezine s stepeno smetano in svežimi jagodami bodo zadovoljile brbončice vsakega sladokusca. Njihov videz pa bo prevzel tudi vse tiste, ki se sladic izogibajo.

Biskvitne rezine z jagodami in smetano (Foto: Selma Bizjak)

Potrebujemo (za pekač mer 20 x 24–26 cm): 4 jajca, 120 g sladkorja, 100 g mehke bele moke, 1 vanili sladkor, mleko

Za nadev: 250 ml stepene smetane, 250 g jagod, 2 jž sladkorja v prahu, 1 jž grobo mletih bučnih semen

*Nasvet za stepanje smetane

Smetana, ki jo bomo stepali mora biti ohlajena na 5°C – 6°C. Stepamo jo v ozki in visoki posodi. Priporočljivo je, da sta tako posoda kot metlice stepalnika ohlajene (jaz oboje pred uporabo postavim za nekaj časa v hladilnik ali na hitro v zamrzovalnik). Smetano stepamo pri najvišji hitrosti stepalnik. Če uporabljamo ročni stepalnik, ga vrtimo vedno v isto smer.

Biskvitne rezine z jagodami in smetano (Foto: Selma Bizjak)

Priprava:

  1. Beljake ločimo od rumenjakov.
  2. Iz beljakov stepemo trd sneg.
  3. Nato zmešamo rumenjake in sladkor. Mešamo toliko časa, da nastane puhasta zmes.
  4. V to puhasto zmes rumenjakov in sladkorja z lopatko narahlo vmešamo beljakov sneg.
  5. Nato vmešamo presejano moko ter na hitro obdelamo z električnimi metlicami.
  6. Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
  7. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 170 °C.
  8. Pečemo na srednjem rešetu 14–15 minut. Preverimo z lesenim nabodalcem.
  9. Stepemo smetano, ki ji med stepanjem dodamo sladkor v prahu. Stepeno sladko smetano postavimo v hladilnik do uporabe.
  10. Pečen biskvit vzamemo iz pekača, ga obrnemo na rešeto ter odstranimo peki papir.
  11. Biskvit popolnoma ohladimo.
  12. Ohlajenega prelijemo z nekaj žlicami mleka.
  13. Premažemo s stepeno sladko smetano ter dodamo na koščke narezane jagode.
  14. Sama sem dodala še užitne sveže cvetove ter užitne liofilizirane cvetove žajblja in violic.
  15. Pustimo nekaj ur, da se biskvit lepo napoji z mlekom.
  16. Narežemo na primerno velike rezine.

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ

Biskvitne rezine z jagodami in smetano (Foto: Selma Bizjak)

 

Deli na omrežjih