4.8 C
Ljubljana
22. februarja, 2024

Osvežujoč obrok za poletne dni: Mediteranska solata

Deli na omrežjih

Poletje je kot nalašč za pripravo različnih solat, ki jih lahko zaužijemo kot poln obrok. Sploh v vročih dneh so zaželene, saj so zelo osvežujoče. Tokrat sem pripravila Mediteransko solato.

Mediteranska solata (Foto: Selma Bizjak)

Za 1 osebo potrebujemo: pest na tanke trakce narezanega glavnatega radiča, pest lističev mlade špinače, 5 pol cm kolobarjev bio bučke, 5 zelenih oliv, 1 rezina pečene rdeče paprike v olju, 1 jž bučnih semen, Vrtna zelišča Trije kralji, oljčno olje, glazura balzamičnega kisa

Priprava:

  1. Bio bučko operemo in narežemo na pol cm debele kolobarje in jih opečemo na žaru ali v ponvi.
  2. Liste radiča operemo in narežemo na tanke trakove.
  3. Prav tako operemo lističe mlade špinače.
  4. Pečeno rdečo papriko v olju narežemo na tanke trakove.
  5. Ko se bučke ohladijo, v globokem krožniku sestavimo solato.
  6. Dodamo še Vrtna zelišča Trije kralji, zelene olive, bučna semena, oljčno olje in glazuro iz balzamičnega kisa.

Mediteranska solata (Foto: Selma Bizjak)

Začimbe Trije kralji lahko kupite v spletni trgovini www.zacimbe.si, kjer s kodo SSB15 vaš nakup opravite kar 15 % ceneje!

Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.

Deli na omrežjih