Poletje je kot nalašč za pripravo različnih solat, ki jih lahko zaužijemo kot poln obrok. Sploh v vročih dneh so zaželene, saj so zelo osvežujoče. Tokrat sem pripravila Mediteransko solato.
Za 1 osebo potrebujemo: pest na tanke trakce narezanega glavnatega radiča, pest lističev mlade špinače, 5 pol cm kolobarjev bio bučke, 5 zelenih oliv, 1 rezina pečene rdeče paprike v olju, 1 jž bučnih semen, Vrtna zelišča Trije kralji, oljčno olje, glazura balzamičnega kisa
Priprava:
- Bio bučko operemo in narežemo na pol cm debele kolobarje in jih opečemo na žaru ali v ponvi.
- Liste radiča operemo in narežemo na tanke trakove.
- Prav tako operemo lističe mlade špinače.
- Pečeno rdečo papriko v olju narežemo na tanke trakove.
- Ko se bučke ohladijo, v globokem krožniku sestavimo solato.
- Dodamo še Vrtna zelišča Trije kralji, zelene olive, bučna semena, oljčno olje in glazuro iz balzamičnega kisa.
Začimbe Trije kralji lahko kupite v spletni trgovini www.zacimbe.si, kjer s kodo SSB15 vaš nakup opravite kar 15 % ceneje!
Blog kulinaričarke Selme Bizjak lahko spremljate TUKAJ.